Pablo Echenique en l'entrevista a Catalunya Ràdio
Madrid

Echenique creu que PDeCAT i ERC "s'equivoquen" en barrejar presos i pressupostos

Segons el líder de Podem, no es pot posar al mateix nivell, perquè hi ha pares i mares de família a la presó "per delictes que no s'han comès"

RedaccióActualitzat

El secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, reitera que, si Pedro Sánchez no aconsegueix aprovar els pressupostos, hauria de convocar eleccions.

En una entrevista a "El suplement", de Catalunya Ràdio, diu que en una taula de negociació no es pot posar al mateix nivell la situació dels presos i els comptes del govern espanyol. Segons Echenique, els partits independentistes "s'equivoquen" en fer-ho, i "també ho han dit els presos".

"Que hi hagi un munt de pares i mares de família a la presó per delictes que és evident que no s'han comès, posar això al mateix nivell que uns pressupostos generals de l'Estat, per importants que siguin, jo crec que no són coses equiparables. Crec que el primer és molt més important."

"Crec que, si podem separar les dues coses, que crec que són dues coses que operen en plans diferents, no hi hauria d'haver cap motiu perquè no es pugui apujar el salari mínim a la gent de Catalunya i, a la vegada, seguir batallant perquè la barbaritat que s'ha fet amb els presos es reverteixi i hi puguem posar fi."

El dirigent de Podem creu que a Espanya hi ha presos polítics, ja que "és evident que el senyor Junqueras i els Jordis són a la presó per motius polítics; és evident que a Catalunya no hi ha hagut un alçament violent".

Sobre un escenari d'eleccions a la primavera, creu que seria perillós", perquè el "discurs de Bolsonaro i Trump s'apodera de certs partits que ja eren de dretes abans i ara s'estan acostant a l'extrema dreta".

"Si això passa i les eleccions van malament, i no hi pot haver una majoria progressista amb partits catalans i bascos donant-hi suport. A Espanya podem anar a una involució democràtica terrible, no només econòmica, una involució de drets democràtics."

Echenique descarta un triple pacte a l'Ajuntament de Barcelona, a la Generalitat i al Congrés entre comuns i partits independentistes catalans.

ARXIVAT A:
Pedro SánchezUnides PodemProcés catalàPressupostos Generals de l'Estat
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut