Ebrencs i tarragonins demanen unificar les dues regions sanitàries, com Barcelona

Diuen que se senten discriminats perquè no poden viatjar entre les dues comarques i anar a veure els familiars

Actualitzat

La unificació de les tres regions sanitàries de Barcelona se la miren amb desig els ebrencs que viuen al Camp de Tarragona. Estan en una fase més avançada que la capital catalana i tenen menys densitat de població, però encara no se'ls permet baixar a les Terres de l'Ebre per veure els familiars. Diuen que se senten discriminats.

Francesc Sabaté, fill de Ginestar, assegura que enyorar l'Ebre és un sentiment habitual per a la gent que hi ha nascut i que ja fa temps que no hi pot anar.

"Es fa enyorar. No haig de convèncer pas un gironí de les virtuts de l'Ebre, però la gent que hem nascut allí l'enyorem. Portem tres mesos sense aixafar-lo i ens agradaria tenir possibilitat de mobilitat entre aquestes dues regions sanitàries."

 

Demanen la unificació de les dues regions sanitàries per poder anar a veure els familiars. No entenen que s'hagi fet a Barcelona amb les àrees metropolitanes i aquí no.

Vanessa Carrillo és filla de Vinebre.

"Nosaltres continuem tancats, estant en una fase superior a ells, amb una densitat de població més baixa. Això et fa sentir malament. En aquest moment estem disgustats."


Montse Domínguez és de Ginestar, on té la família.

"No ho veiem just i reivindiquem a la Generalitat, li expressem lo nostre disgust i li demanem sisplau que no ens tracti de forma discriminatòria, sinó que ens tingui presents com a ciutadans de Catalunya que també som."

Vanessa Carrillo, Francesc Sabaté i Montse Domínguez, tres ebrencs que viuen a Tarragona (CCMA)

A Tarragona hi ha molta gent de les Terres de l'Ebre que hi van venir a estudiar i després s'hi van quedar a viure. Sovint baixen cap a l'Ebre, a veure la família i els amics. De moment, ara, només es pot fer de manera virtual.
 

 

ARXIVAT A:
DesescaladaEstat d'alarmaCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut