La Moreneta caganera.
La Moreneta caganera. (Foto: caganer.com)
Barcelona

E-Cristians es querellarà contra l'empresa que ha comercialitzat la Moreneta caganera

L'ens ha anunciat que presentaran una querella contra l'empresa caganer.com, per comercialitzar "una imatge ofensiva" de la Mare de Déu de Montserrat. A través d'un comunicat, E-Cristians ha manifestat que considera que la iniciativa és una "falta de respecte" que "atempta contra el més elemental respecte a les creences religioses" i que està provocada "només per un miserable afany de lucre".

RedaccióActualitzat

E-Cristians ha anat més enllà de les critiques dels bisbes catalans i l'abadia de Montserrat per la creació de la Moreneta caganera. I és que el seu president, Josep Miró Ardèvol, ha anunciat que presentaran una querella contra l'empresa caganer.com, per comercialitzar "una imatge ofensiva" de la Mare de Déu de Montserrat. A través d'un comunicat, l'entitat ha manifestat que considera que la iniciativa és una "falta de respecte" que "atempta contra el més elemental respecte a les creences religioses" i que està provocada "només per un miserable afany de lucre".

Després d'assegurar que la societat catalana "té en els seus símbols el fonament de la seva continuïtat com a país", E-Cristians sentencia que "està perduda si no és capaç de respectar-los". Per això, espera "una onada de rebuig" contra qui "per guanyar diners és incapaç de respectar símbols religiosos i nacionals".

L'escultor i pessebrista Marc Alòs, de l'empresa creadora de la Moreneta, defensa que la figura forma part d'un conjunt de caganers que representen símbols del catalanisme. En aquesta línia, ha justificat la seva creació "com a referent de la catalanitat per commemorar el tricentenari del 1714, no com a icona religiosa", i a petició de molts col·leccionistes. En qualsevol cas, Alòs ha dit que mai va pensar que "pogués ferir sensibilitats".

Anar al contingut