Durro

Durro inaugura la temporada de falles, una de les tradicions més antigues del Pirineu

Durro ha inaugurat la temporada de falles al Pirineu de Lleida. En fer-se fosc, els veïns baixen amb les falles enceses -una mena de torxes fetes amb troncs- fins al poble. Aquesta antiquíssima festa de culte al foc es repetirà gairebé cada cap de setmana fins a mitjans de juliol en un poble diferent. Durro, però, és un dels pocs llocs on la tradició de la baixada encara està reservada només als homes.

Actualitzat
La tradició de les falles és de les més ancestrals del Pirineu, i se celebra per donar la benvinguda al solstici d'estiu, foragitar els mals esperits i demanar bones collites. Aquesta festa de culte al foc, en la qual es baixen torxes enceses de les muntanyes, s'ha convertit en una cita festiva obligada en molts pobles, i ja s'ha establert un calendari de falles. Sempre inaugura la temporada el poble de Durro, a l'Alta Ribagorça.

La propera baixada serà el cap de setmana vinent a Senet, i la nit de Sant Joan es faran més baixades al Pont de Suert, Vilaller, Barruera, Boí, Isil i Montanui. Durro també tancarà la temporada el 17 de juliol. En totes les baixades hi participa el poble sencer, excepte en aquest municipi, on només ho poden fer els homes.
Anar al contingut