El president d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, en una imatge d'arxiu als passadissos del Congrés
El president d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, en una imatge d'arxiu als passadissos del Congrés

Duran: "Una cosa és una llista única i una altra, una simple coalició d'ERC amb CDC o amb CiU"

El líder d'Unió reitera que la formació està disposada a escoltar les propostes del president

RedaccióActualitzat

Una de les valoracions més esperades al nou full de ruta de Mas era la del president d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida. Preguntat als passadissos del Congrés, ha reiterat que la formació està disposada a escoltar les propostes del president i que la valoració serà diferent si la llista única la componen diferents partits i entitats o si només és una coalició amb Esquerra Republicana. "Caldrà veure quina és la resposta de les diferents forces polítiques, perquè una cosa és una llista única i una altra, una simple coalició d'Esquerra amb Convergència o amb CiU", ha manifestat.

 

En qualsevol cas, Duran ha assegurat: "Estem disposats a pensar i escoltar aquesta proposta, i estem decidits a parlar d'això". Ara bé, ha volgut deixar clar que per a Unió és molt important el model ideològic i "el model de societat que defensi aquesta eventual candidatura unitària i no només la proposta nacional" amb la qual, en el seu cas, concorri a les urnes. I ha afegit: "No ens importa una Catalunya qualsevol, ens importa, a partir d'unes bases ideològiques, una determinada Catalunya".

Després d'agrair a Mas que hagi fet una proposta "respectuosa amb els partits" i amb la societat civil, ha insistit que cal esperar a veure com reaccionen la resta de partits i entitats a la proposta i, després, ja hi haurà "converses privades" per analitzar-la.

Duran ha reiterat que "no té sentit anticipar eleccions si no és per fer una consulta", ja que el referèndum del 9 de novembre no ha tingut validesa legal.

 

Anar al contingut