Barcelona

Duran: "Si se'ns tanca la porta a la sobirania fiscal, és obvi que haurem de prendre altres decisions."

El líder d'Unió, que no ha descartat un avançament electoral, ha dit que la força de la manifestació independentista no es pot ignorar, però que tampoc es pot ignorar la part del país que no es va mobilitzar, i que això els obliga a actuar amb "serenitat" i vetllant per la cohesió social.

RedaccióActualitzat
"Si se'ns tanca la porta a la sobirania fiscal, és obvi que haurem de prendre altres decisions." D'aquesta manera, el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, s'ha fet seu, tot i que en part, el discurs d'Artur Mas dels últims dies. I es que tot seguit ha refredat les expectatives en assegurar que en aquests moments posen l'accent "únicament i exclusivament" en el pacte fiscal que el president català plantejarà a Mariano Rajoy en la reunió que han de tenir dijous.

Després de la primera reunió de la comissió executiva nacional de CiU després de la manifestació independentista de l'Onze de Setembre, Duran ha dit que la força d'aquesta marxa no es pot ignorar, però que tampoc es pot ignorar la part del país que no es va mobilitzar, i que això els obliga a actuar amb "serenitat" per afrontar els nous temps i procurant mantenir sempre la "cohesió social".

Del que es tracta, segons el líder d'Unió, és d'evitar qualsevol manifestació "radical" que pugui resultar "feridora". Tot i això, ha admès que CiU ha de repensar les seves posicions per "sintonitzar amb aquest sentiment molt generalitzat" expressat durant la Diada i ha puntualitzat que la federació no ha decidit incloure l'estat propi en el programa electoral.

No descarta eleccions anticipades

Duran preveu, a més, que un fracàs de la trobada entre els presidents Rajoy i Mas, aquest dijous, aboqui Catalunya a unes eleccions avançades. "Jo, com a dirigent polític, veient la situació que hi ha a Catalunya, veient i preveient quina serà la resposta del senyor Rajoy, no descartaria un avançament electoral. Per quan? No ho sé".




VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut