Barcelona

Duran Lleida assegura que el vot a CiU servirà per "fer respectar Catalunya"

Convergència i Unió es vol erigir com el tercer en discòrdia i de la mà de Josep Antoni Duran Lleida. Els nacionalistes no estan disposats a quedar relegats per l'escenari bipolar de les eleccions i ho demostren amb el seu lema electoral: "El teu vot farà respectar Catalunya". És un missatge que pretén advertir que només amb CiU s'aconseguirà condicionar les polítiques del proper president espanyol, sigui del PSOE o del PP. El candidat, Josep Antoni Duran Lleida, ho ha explicat en l'acte d'inici de campanya que CiU ha fet al pavelló de la Nova Icària de Barcelona.

Actualitzat
Duran s'ha mantingut en l'equidistància en aquest sentit i només ha donat una pista: no pactarà amb qui perdi... tot i que no necessàriament pactarà amb qui guanyi si no accepta un seguit de condicions. Aquestes condicions passaran, sobretot, per "defensar Catalunya dels incompliments del PSOE i de les mentides del Partit Popular", segons ha explicat Duran. El candidat de CiU també ha recordat que el seu partit ha estat molt més decisiu a Madrid aquesta legislatura "que no pas altres partits que van votar Zapatero per ser investit president", i amb aquest aval ha demanat el suport dels electors, per tal de poder ser encara més decisius al Congrés.

A l'acte d'inici de campanya de CiU, a més del cap de llista al Congrés, Josep Antoni Duran Lleida, han assistit al míting Artur Mas i la candidata al Senat, Montserrat Candini. Diumenge que ve CiU té planificat el seu primer acte central de campanya, també a Barcelona, amb les intervencions de Duran, Jordi Pujol i Artur Mas. El diumenge 2 de març CiU convertirà l'acte d'equador de campanya en una calçotada a Valls (Alt Camp).

A causa de la salut del cap de la candidatura, que va ser operat d'un tumor al pulmó fa una setmana, s'ha previst que Duran Lleida cobreixi per videoconferència alguns dels mítings de la campanya. En concret, es vol evitar el màxim nombre de desplaçaments, almenys durant els primers dies de campanya, i previsiblement no assistirà en persona als actes del vespre, per no forçar la seva salut. Fonts del comitè electoral de CiU han explicat que Duran es troba amb "moltes ganes" d'actuar en campanya, perquè es veu cada dia "amb més forces", però els seus col·laboradors tracten de "frenar-lo" perquè no forci la màquina.

En tot cas, les intervencions de Duran tendiran a no allargar-se "excessivament" mentre duri el seu període de recuperació. Artur Mas, Jordi Pujol, Josep Sánchez Llibre i Pere Macias cobriran les espatlles del cap de llista quan decideixi reservar-se per a altres mítings.
Anar al contingut