Duran Lleida i Rubalcaba, al despatx del segon al Congrés. (Foto: ACN)
Duran Lleida i Rubalcaba, al despatx del segon al Congrés. (Foto: ACN)
Madrid

Duran insta Rubalcaba a concretar la reforma constitucional que proposa

Josep Antoni Duran i Lleida i Alfredo Pérez Rubalcaba han estat reunits durant més d'una hora per parlar sobre el procés sobiranista. Tots dos han coincidit que la reunió ha anat bé i que cal apostar pel "diàleg, diàleg i diàleg com a mecanisme per intentar resoldre un problema", segons ha explicat el portaveu de CiU al Congrés, que ha insistit al líder socialista que cal fer la consulta.

RedaccióActualitzat

El líder d'Unió i portaveu del grup de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, i el líder de l'oposició i secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, han estat reunits durant més d'una hora per parlar sobre el procés sobiranista. Tots dos han coincidit que la reunió ha anat bé i que cal apostar pel "diàleg, diàleg i diàleg com a mecanisme per intentar resoldre un problema", segons ha explicat Duran i Lleida, que ha afegit que es tracta d'"un problema espanyol i s'equivoca qui pensa que és un problema només per a Catalunya".

Duran, però, ha demanat concrecions a Rubalcaba pel que fa a la reforma constitucional que proposa el PSOE. Segons el portaveu a Madrid de la federació nacionalista, "no és que la veiem malament, sinó que cal concretar-la més i, en qualsevol cas, pot trigar molt de temps". En el que no hi ha hagut coincidència és en la consulta. Duran ha insistit que cal fer-la, mentre que Rubalcaba s'ha refermat que no hi està d'acord.

La reunió, que s'ha fet al despatx que el líder socialista té al Congrés, arriba just després que el PSC s'ha desmarcat de la petició que CiU, ERC, ICV i la CUP faran a l'Estat per al traspàs de la competència de convocar referèndums a través de l'article 150.2 de la Constitució en considerar que és una petició no consensuada amb el govern espanyol. També arriba després que els socialistes espanyols i el PSC van celebrar, dissabte i diumenge passat a Madrid, la Conferència Política del PSOE.

Tant Duran com Rubalcaba eren al Congrés per assistir a l'última jornada del debat de les esmenes al projecte de Pressupostos Generals de l'Estat per al 2014.

Anar al contingut