Prat de Comte

Duran i Lleida diu que no té "por de quedar-se sol" defensant el "no" al finançament i insta patronal i sindicats a canviar de posició

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha reafirmat el "no" de CiU al nou finançament de Catalunya. En un acte a Prat de Comte, Duran ha assegurat que són conscients que es queden sols en el seu posicionament, però que no tenen "por" a oposar-se al que consideren un mal acord. Segons Duran, a CiU "no li tremolaran les cames, i ens mantindrem ferms en la nostra posició per coherència". Tot i que al consell territorial del PSOE José Montilla va fer una darrera crida a la unitat de les forces catalanes, Duran no n'ha fet cap cas i acusa el president de "claudicar de nou" davant de Madrid.

Actualitzat
Duran i Lleida, que també ha concedit una entrevista al diari "Avui", ha assegurat que el suport de les patronals i els sindicats al nou model de finançament està "induït" pel conseller d'Economia, Antoni Castells, insta la cambra de comerç i els sindicats i la patronal que "tinguin criteri per tenir veu pròpia", i els recomana que es llegeixin les 76 pàgines que té l'acord. Duran també els alerta que "aplaudint un mal acord estan avalant que es reediti el tripartit".

Duran ha reconegut que el nou acord és millor que l'anterior, però ha afegit que això no vol dir que sigui bo i que respecti l'Estatut.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut