El líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida
El líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida
Barcelona

Duran i Lleida alerta sobre el risc de fractura social si es posen els interessos nacionals davant dels drets de les persones

Duran i Lleida alerta sobre el risc de fractura social si es posen els interessos nacionals davant dels drets de les persones. Ho ha dit a la clausura de la jornada ideològica "Valors i política", que Unió ha fet a Barcelona.

RedaccióActualitzat

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha alertat sobre el risc de fractura social si es posen els interessos nacionals davant dels drets de les persones. Ho ha dit a la clausura de la jornada ideològica "Valors i política", que Unió ha fet a Barcelona. Duran ha defensat la cohesió social com un valor que no es pot malmetre. El líder democristià ha assegurat que el partit democristià ja fa temps que treballa per superar les circumstàncies de crisi actual, no com altres, ha dit, sense anomenar els republicans.

Tot i que el seu partit defensa el dret a decidir, la seva prioritat, segons ha explicat Duran, és el benestar dels ciutadans, per la qual cosa "no intercanviarà el patiment de les persones per progrés nacional". En la mateixa línia, ha afegit que, avui dia, UDC és l'únic partit que "al costat dels altíssims drets de Catalunya, també conjuga els drets de les persones".

Duran ha demanat no limitar el futur de Catalunya a decidir entre "sí" o "no" a la independència, i ha afegit que "el dret a decidir no és res si abans no està el dret a debatre serenament, a rebre informació i a estudiar totes les alternatives possibles". També ha demanat que el procés sobiranista no acabi dividint la comunitat, perquè, si ho fa, "potser Catalunya serà un estat, però s'haurà esmicolat la possibilitat de seguir sent una nació i una comunitat".

Sense anomenar els republicans, Duran ha dit que "seria molt fàcil fer com altres, que en moments de dificultats s'omplen la boca parlant del país i el seu futur, però no s'arremanguen ni un segon a assumir responsabilitats". I ha afegit que, tot i que cada partit juga segons l'estratègia que li convé, "hi ha una responsabilitat moral amb el país que alguns no assumeixen o que miren amb distància i esperant rèdits electorals".

Finalment, Duran ha augurat que a Catalunya hi haurà un canvi al mapa polític, i ha considerat que "Unió té molt futur en aquest nou escenari".

Anar al contingut