Duran Lleida, en una imatge d'arxiu.
Duran Lleida, en una imatge d'arxiu.
Barcelona

Duran diu que Unió no posarà problemes a un acord amb ERC i creu que no es fixarà la data per a la consulta

RedaccióActualitzat
Unió no serà un impediment perquè l'acord entre CiU i ERC tiri endavant. Així s'ha manifestat el seu líder, Josep Antoni Duran Lleida, en la carta web que escriu setmanalment. Una missiva on també alerta de dificultats en la relació amb ERC després dels pactes i assegura que l'acord de governabilitat no fixarà una data per al referèndum.

L'establiment d'un termini per a la celebració de la consulta és un dels últims serrells que abordaran aquest divendres el president d'ERC, Oriol Junqueras, i el candidat a la presidència de la Generalitat, Artur Mas. CiU vol fer la consulta abans del final de la legislatura però no és partidària d'establir una data concreta en el pacte de governabilitat, mentre que ERC, en canvi, reclama que es faci "abans del 2015" i vol un compromís "per escrit".

Duran Lleida ha dit que un cop acabades les converses i, a l'espera que es formalitzi l'acord, Unió no hauria de posar problemes per ratificar el pacte català de governabilitat en el consell nacional d'aquest partit.

El líder democristià avisa, però, que el recorregut conjunt amb ERC "no serà bufar i fer ampolles". La complexitat de la legislatura per la crisi econòmica, les "cultures de govern diferents" de CiU i ERC i les dificultats per a "la celebració d'una consulta i la recerca d'un marc legal que l'empari", en seran els principals entrebancs, segons ell.
Anar al contingut