Madrid

Duran demana "una disposició addicional que reconegui l'especificitat de la identitat de Catalunya"

"És un tema diferent al de la reforma constitucional", ha aclarit

RedaccióActualitzat

El president del Comitè de Govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, s'ha mostrat partidari d'incloure a la Constitució "una disposició addicional que reconegui l'especificitat de la identitat de Catalunya". "És un tema diferent al de la reforma constitucional", ha aclarit.

"El tema català no crec que es pugui resoldre a través del Títol VIII (relatiu a les comunitats autònomes), que no es va resoldre bé amb la Constitució actual", ha dit als passadissos del Congrés dels Diputats.

El dirigent d'Unió ha recordat que des del seu partit "sempre" estaran disposats a parlar sobre una possible reforma de la Constitució, però que això "no significa" estar disposat a "acordar" perquè això serà "en funció de la possible reforma". "Un no pot negar-se mai al debat sobre la reforma de la Constitució", ha afegit.

També ha avisat, però, que "no es pot anar a una reforma oberta de la Constitució" perquè així "un sap com comença, però no com acaba" i, per evitar-ho, cal intentar debatre "políticament abans".

Duran i Lleida, ha assegurat que els ciutadans de Catalunya "tenen dret a tenir clar" qui serà el candidat de Junts pel Sí de cara a les eleccions del 27 de setembre. A més, ha demanat als responsables de la llista unitària que concretin el seu programa de govern i que "no l'amaguin darrere de la independència" perquè l'endemà dels comicis caldrà "seguir prenent moltes decisions".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut