Josep Antoni Duran i Lleida
Duran i Lleida afirma que Mas "és molt conscient que està en un embolic"
Madrid

Duran "celebra" l'entesa entre CDC i ERC però subratlla que el procés "no pot acabar bé"

El líder d'Unió ha explicat que, en tot aquest debat, les dues formacions hi han perdut alguna cosa perquè tot plegat ha estat un "sainet"

RedaccióActualitzat

Josep Antoni Duran i Lleida ha "celebrat" que CDC i ERC "es posin d'acord en alguna cosa" i hagin arribat al preacord entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, per a una llista única independentista. Segons el líder d'Unió Democràtica, l'entesa entre Convergència i Esquerra posa el punt final a un "espectacle que calia aturar". En tot aquest debat -ha dit Duran- les dues formacions hi han perdut alguna cosa perquè tot plegat ha estat un "sainet".

En una entrevista a RNE, Duran i Lleida ha posat en dubte la viabilitat d'una llista amb majoria de la societat civil. "No concebo un Parlament de Catalunya amb molt pocs polítics" perquè "el Parlament dirigeix la política del país" i "hi ha un dia a dia que cal gestionar", ha dit el dirigent democratacristià, que ha remarcat que el procés "no pot acabar bé" i que Mas "és molt conscient que està en un embolic". Això projecta, segons Duran, "una falta de confiança i de credibilitat".

Sobre la creació de Demòcrates de Catalunya -els crítics d'Unió que fan costat al procés independentista-, el líder democristià ha dit que "tots han crescut a la meva ombra i han estat presents a llistes internes que jo encapçalava i jo els acollia", i "tots han participat de càrrecs públics en què jo tenia alguna cosa a veure".

Quan li han preguntat si encapçalarà la llista d'UDC a les generals, Duran ha afirmat que "ho haurà de veure després" del 27-S, encara que ha dit que "res no és descartable", i ha apuntat que "estigui on estigui" serà "útil" davant la "necessitat de diàleg" entre Catalunya i la resta d'Espanya.

Anar al contingut