Barcelona

Duran avisa que el pacte fiscal és viable i necessari

La plana major de Convergència i Unió ha assistit al primer acte de campanya que han dedicat a la gran aposta de CiU la pròxima legislatura, el pacte fiscal. Duran ha explicat que Catalunya ha estat sistemàticament castigada amb un finançament injust que ha posat fre al seu creixement econòmic i social. Per això, diu, ara, amb la crisi, el pacte fiscal no només és viable, sinó que a més és necessari.

Actualitzat
"Espanya no sortirà de la crisi sense Catalunya, sense l'impuls de l'economia productiva que ha de portar Catalunya. I Catalunya difícilment actuarà de locomotora sense un pacte fiscal que redueixi el dèficit fiscal estructural que patim almenys a la meitat, sinó en un any, en els pròxims anys."

Artur Mas ha fet una crida als votants d'altres partits perquè disposar de més recursos, assegura, no és una qüestió que afecti només els nacionalistes: "Si aquests partits -PP i Partit Socialista- s'emporten els vots, però després no estan a favor del pacte fiscal, que vol dir que molts diners tornin a Catalunya, s'emporten els vots i s'emporten els diners." 

De la seva banda, l'expresident Jordi Pujol ha dit: "Quina mena d'esquizofrènia seria que els 65 o el 70% dels ciutadans de Catalunya diguin que hi ha d'haver un pacte fiscal bo i que després no es votés a favor del pacte fiscal?" Pujol ha fet un repàs de la història recent del finançament català per evitar, diu, que es cometin els mateixos errors.
Anar al contingut