Benítez ha demanat perdó a les víctimes i ha reiterat que els Maristes sabien dels abusos
Benítez ha demanat perdó a les víctimes i ha reiterat que els Maristes sabien dels abusos
Barcelona

Dur al·legat final del fiscal contra els Maristes per encobriment en el cas Benítez

El judici ha quedat vist per a sentència: l'exprofessor s'enfronta a una condemna de fins a 33 anys de presó per haver abusat de 4 menors

Actualitzat

El judici contra Joaquín Benítez, l'exprofessor de gimnàstica del col·legi dels Maristes de les Corts acusat d'abusos sexuals a 4 menors alumnes seus, ha quedat vist per a sentència.

La Fiscalia manté la petició de 22 anys i denuncia la responsabilitat moral dels Maristes, als quals acusa d'encobriment i d'estar només preocupats per les indemnitzacions. Ha acusat la Fundació Champagnat, propietària del centre, com a "plenament responsable" dels fets i l'ha acusat d'actuar amb "mala fe processal" per obstruir la investigació de la policia.

"La seva actitud obstruccionista no deixa que sapiguem la veritat sobre el que va passar."

I ha afegit que la Fundació va ajudar Benítez a cobrar l'assegurança de desocupació en facilitar-li una feina de tres mesos vinculat amb els Maristes.

 

 

Plors i perdó a les víctimes

Benítez, abans d'acabar fent ús del seu dret a l'últim torn de paraula, ha reblat la declaració que va fer implicant la direcció de l'escola en l'encobriment de delicte:

"Mantinc i reitero que això dels Maristes és tan cert com que soc aquí. Van saber realment aquest cas i hi ha dades i proves que dues persones van intervenir en aquest cas. Ho continuo corroborant."

 

Amb veu plorosa, l'exprofessor ha insistit a demanar perdó a les víctimes, i ha dit que està "profundament penedit". "No és teatre, com molts volen fer veure", ha dit. També s'ha disculpat amb els familiars, el col·legi i les persones que l'han conegut i apreciat. Reconeix haver fet mal, però considera que se li imputen "coses fora de lloc" sense conèixe'l "de veritat". I ha afegit que ha fet una "conversió profunda, de 180º" perquè "creu en Déu."

Tot i que Benítez només va admetre haver tocat i fet fel·lacions a dues de les quatre víctimes que l'acusen, va reconèixer també un altre abús a un alumne el 1986.  

Joaquín Benítez va declarar que la direcció va conèixer aquest fet, però que no només no el van denunciar, sinó que ni el van sancionar, ni apartar del contacte amb els alumnes: "Em sentia emparat".

L'orde ha qualificat aquestes declaracions de difamacions.

 

Abans de les conclusions del judici, la defensa d'una de les víctimes que Benítez no ha reconegut haver-ne abusat, ha aportat una nota que l'acusat li va fer arribar, on no només Benítez reconeix els fets, sinó que li demana perdó. El jutge no ha admès aquesta prova perquè estava fora de termini.

 

 

A més, la Fiscalia ha donat plena credibilitat a les víctimes en les seves conclusions finals. Considera que les víctimes no s'han contradit en el relat del "modus operandi" de l'exprofessor, i que perquè era el "profe guai", al qual admiraven, no tenien cap motiu per voler-li mal.

El fiscal ha considerat que Benítez va abusar de la seva superioritat i ha qualificat la declaració que va fer davant del tribunal com a "cínica, supèrflua, exhibicionista" i -en algun moment- "falsa".

Els lletrats de les acusacions particulars i populars, de la Generalitat i l'Ajuntament, han destacat les proves, la vulnerabilitat dels menors i les seqüeles que arrosseguen les víctimes. També han acusat els Maristes d'encobrir els abusos sexuals comesos dins del centre.

ARXIVAT A:
Pederàstia Agressió sexualMenorsEsglésiaEducació
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut