El globus accidentat a Turquia, vist des de l'aire
El globus on anaven les turistes catalanes s'ha accidentat al terme de Kabajk, a la Capadòcia (EFE/Behcet Alkan)
Turquia

Dues turistes catalanes mortes i tres de ferides en un accident de globus a la Capadòcia

El globus s'ha vist obligat a fer un aterratge forçós a causa del vent

RedaccióActualitzat

Dues turistes catalanes han mort en un accident de globus aquest dimarts a la Capadòcia, al centre de Turquia, segons han informat les autoritats del país. 

Les víctimes mortals tenien 62 i 64 anys i eren veïnes de Lloret de Mar. De fet, formaven part d'un grup de turistes del municipi. 

L'Ajuntament d'aquesta localitat de la Selva ha decretat tres dies de dol oficial, amb les banderes del consistori a mig pal. A les vuit del vespre, unes 700 persones han participat en el minut de silenci en record a les dues víctimes.

En l'accident han quedat ferides tres persones més, també catalanes, encara que, segons les primeres informacions, la seva vida no correria perill. 

Segons fonts de l'ambaixada espanyola a Ankara, una està en estat crític, l'altra continua hospitalitzada, però està menys greu i la tercera ja ha rebut l'alta. 


Trenta ocupants al globus

El globus aerostàtic s'ha enlairat cap a les 7.25 hora local des de les runes de Zelve, al municipi d'Avanos, amb 28 turistes i dos tripulants a bord, d'acord amb la informació que ha facilitat el governador de la província en un comunicat

Segons aquesta font, cap a les 8.50, una ràfega de vent ha obligat el globus a fer un aterratge d'emergència a la localitat de Kabajk, que ha causat les dues víctimes mortals i els tres ferits, traslladats a diferents hospitals de la regió. 

Dispositiu desplegat a la zona on ha caigut el globus aerostàtic
Dispositiu desplegat a la zona on ha caigut el globus aerostàtic (EFE/Behcet Alkan )

L'ambaixada espanyola d'Ankara s'ha desplaçat a la zona per atendre els supervivents, segons ha explicat la seu diplomàtica. 

Una investigació administrativa i judicial, que ja s'ha obert, haurà de determinar les causes de l'accident mortal. 

"D'acord amb les primeres dades, s'avalua que l'accident ha passat per un increment inesperat del vent", manté el comunicat de l'oficina del governador.


Una activitat molt popular

El vols amb globus és una de les activitats turístiques més populars a la Capadòcia, que permet veure des de l'aire aquesta regió muntanyosa amb formacions geològiques curioses.

Durant la primera meitat de l'any, la Capadòcia va rebre 1,4 milions de visitants. Declarada patrimoni de la humanitat per la Unesco, és una de les zones més concorregudes pels viatgers a Turquia.

Globus sobrevolant la Capadòcia
Accident de globus amb 2 víctimes mortals catalanes a la Capadòcia (Europa Press/Li Zhenbei/Xinhua News)

Un vol en globus aerostàtic pot rondar els 200 euros per persona. 

Segons la premsa turca, hi va haver altres accidents mortals de globus el 2013, quan tres brasilers van morir en la topada entre dos aparells, i el 2017, amb dues víctimes mortals més. 

 

ARXIVAT A:
TurismeTurquia
Anar al contingut