Els bombers han necessitat 4 hores per extingir les flames (Reuters/Scott J. Engle)

Dues persones moren en l'accident d'un cotxe Tesla que "no conduïa ningú"

Cap dels dos ocupants del vehicle era al seient del conductor

RedaccióActualitzat

Dues persones han mort aquest dissabte a Texas, als Estats Units, quan el cotxe en què viatjaven ha sortit de la via en un revolt, ha xocat contra un arbre i s'ha incendiat, segons han explicat diversos mitjans.

El cotxe accidentat és un model S, fabricat el 2019, de la marca Tesla, fundada per Elon Musk.

Els bombers han necessitat quatre hores per apagar el foc; aleshores han trobat dos cossos dins del cotxe, cap dels quals al seient del conductor.

 

Les restes del vehicle, carregades en una grua (Reuters/Scott J. Engle)


Un dels cossos era al seient del copilot, i l'altre en el seient del darrere, ha explicat Mark Herman, un dels responsables de la policia del comtat de Harris, a prop de Houston, on ha passat l'accident.

"Els primers elements de la investigació, que encara no està acabada, mostren que ningú conduïa el cotxe", ha explicat Herman al diari The Wall Street Journal. "N'estem segurs gairebé al 99,9%", ha afegit.

Encara no se sap si l'airbag del seient del conductor s'ha desplegat en el moment de l'impacte, ni si el sistema de conducció assistida estava activat.

 

El cotxe accidentat és un Tesla model S fabricat el 2019 (Reuters/Scott J. Engle)


Tesla ven aquest sistema amb el nom d'"Autopilot", pilot automàtic, que alguns experts han denunciat que dona una falsa sensació de seguretat als usuaris sobre la capacitat del cotxe per funcionar de manera autònoma.

És cert que Tesla adverteix que sempre hi ha d'haver algú al volant dels cotxes perquè el sistema no els fa completament autònoms, però també ho és que a les xarxes es poden trobar vídeos que mostren conductors adormits o sense les mans al voltant d'un Tesla.

Aquest, publicat per Tesla, mostra una persona al seient del conductor:

 

 

Aquest, en canvi, l'ha publicat un usuari que l'ha gravat des del seient del copilot:

 

 

Aquest accident, que no és el primer d'un Tesla, ha arribat en el moment que l'empresa està començant a provar -amb conductors- un nou sistema de "conducció autònoma total".

Al gener, Musk va assegurar: "Estic molt segur que el cotxe serà capaç de conduir-se de manera autònoma amb una fiabilitat superior a la humana aquest any."

I la setmana passada va defensar que el sistema de conducció assistida de Tesla fa que la possibilitat de tenir un accident sigui "deu vegades menor".

 

El cotxe s'ha incendiat després de topar contra un arbre (Reuters/The Woodlands Fire Department)


L'agència de seguretat automobilística dels Estats Units, d'altra banda, va informar al març que té obertes 27 investigacions sobre accidents de cotxes Tesla, almenys tres dels quals han passat fa poc.

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut