Barcelona

Dues noies es pengen d'un pont sobre la plaça Cerdà contra l'empresonament d'un okupa

Dues noies s'han penjat aquest matí d'un pont sobre la plaça Cerdà de Barcelona, molt a prop de la Ciutat de la Justícia. Les activistes reclamen que es deixi sense efecte l'ordre d'empresonament contra un jove de l'Hospitalet de Llobregat condemnat a 3 anys de presó per una agressió als Mossos d'Esquadra. L'agressió va passar durant una manifestació el 2007 en què els Mossos van fer servir una arma il·legal anomenada "kubotan". El noi ha d'ingressar a la presó abans del 29 de març.

Actualitzat
Sobre el jove Alfons H.C. pesa una ordre de cerca i captura emesa pel jutjat penal número 12 de Barcelona després que no ingressés a la presó voluntàriament i la policia no el pogués localitzar.

El mes de febrer uns joves ja van protagonitzar una protesta similar per aquest mateix fet, quan van tallar la ronda Litoral.

El jove està condemnat a tres anys de presó per un cop de puny que va donar a un mosso d'esquadra durant una manifestació okupa a Barcelona el 2007. L'agressió va fer caure l'agent a terra. Però les càmeres de televisió no només van captar aquell moment sinó també que el mosso duia a la mà un "kubotan", un punxó petit de plàstic inspirat en les arts marcials. Arran d'aquest fet, el Departament d'Interior va acabar prohibint l'ús d'aquesta arma.


Anar al contingut