Dues nenes es gasten 600 euros en joguines amb Alexa, l'assistent de veu d'Amazon
Echo, l'altaveu intel·ligent d'Amazon, que incorpora l'assistent virtual Alexa (Piqsels)

Dues nenes es gasten 600 euros en joguines amb Alexa, l'assistent de veu d'Amazon

Barbie, PJMasks, LOL... i fins i tot piles... Les nenes, de 4 i 6 anys, no es van deixar cap detall, per a sorpresa de la mare

RedaccióActualitzat

Una mare ha descobert els perills dels assistents de veu. Dues germanes de 4 i 6 anys de Detroit s'han gastat més de 600 euros en joguines demanant-les a través de l'assistent de veu d'Amazon, Alexa, vinculat a la targeta de crèdit de la mare.

Barbie, PJMasks, LOL... i fins i tot piles... Les nenes no es van deixar cap detall.

 

La mare, Veronica Estell, explica a través de Facebook que va començar a rebre paquets i primer va pensar que era algú que els volia fer uns regals. Quan va veure que seguien arribant caixes i totes amb joguines va aconseguir la "confessió" de les seves filles... ho havien demanat tot elles a través d'Alexa.

La mare ho va rebre amb incredulitat i humor:

"Us heu gastat 700 dòlars dels meus diners, amb la meva targeta, i no heu demanat res per a mi? Somriu per a la teva foto policial perquè ets una lladre. Et portaré a la presó. Això és un frau amb la targeta de crèdit. T'ho estic dient, estimada"

 

A aquesta despesa cal afegir la prèvia que ja havia fet la mare, que ja havia comprat les joguines de Nadal, algunes les mateixes que han demanat les nenes, per valor d'uns 200 dòlars. Al vídeo ensenya com les tenia amagades al garatge.

Estell explica que ho ha pogut tornar tot a Amazon i que ja ha rebut l'import de la devolució.

 

Els nens conviuen amb la tecnologia

Les noves generacions de nens conviuen amb la tecnologia i les pantalles des de ben petits. L'ensurt d'aquesta mare de Detroit no ha estat el primer. Altres nens també s'han fet virals amb la seva interacció amb els assistents de veu.

Fa uns mesos una mare compartia un vídeo on es veu un nen que demana a Alexa els resultats dels seus deures de matemàtiques:

 

 

Com funcionen els assistents de veu

Alexa, Siri, Google Assistant i Common Voice... Donar ordres oralment a l'ordinador o a qualsevol dispositiu és cada cop més habitual. I es preveu que acabi sent el sistema preferent.

 

A través d'aquests altaveus podem saber últimes hores d'actualitat, resultats esportius, escoltar la ràdio, consultar receptes de cuina o fer la llista de la compra.

ARXIVAT A:
ConsumTecnologiaViral
Anar al contingut