Los Angeles

Dues monges desfalquen mig milió de dòlars d'una escola i s'ho gasten a Las Vegas

Les dues religioses de Califòrnia estan penedides i diuen que tornaran els diners

Actualitzat

No se sap si el viatge a Las Vegas els ha provocat ressaca, però sí que els ha complicat la vida a la congregació religiosa a la qual pertanyen. Les han fet fora de la residència i les han apartat de totes les feines clericals.

Són dues monges d'un col·legi catòlic de Torrance, a Califòrnia, que van robar 500.000 dòlars del centre on treballaven i se'ls van gastar a viatjar a Las Vegas i a fer apostes en el joc.

Una va ser directora del col·legi St. James durant 29 anys, i l'altra, mestre durant dues dècades. Fa poc es van jubilar.

Després de ser enxampades, han reconegut que van desfalcar els diners d'un compte on es dipositen els pagaments de la matrícula dels estudiants i donacions que es fan al centre.

Van robar a  poc a poc, durant deu anys, i tot plegat s'ha descobert amb una auditoria que s'ha fet aquest 2018.

Les dues monges, que pertanyen a la congregació de les Germanes de Sant Josep de Carondelet, han admès públicament la seva culpabilitat.

"La nostra intenció és restituir els fons al col·legi de St. James tan aviat com es coneguin tots els detalls. És el que hem de fer per justícia."

La congregació ha dit que no les pensa defensar després d'haver estat denunciades per l'arxidiòcesi de Los Angeles, acusades d'apropiació indeguda de fons.

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Delictes econòmics
Anar al contingut