Dues metgesses moren en caure per la finestra en circumstàncies estranyes a Rússia

Un treballador d'ambulància que havia denunciat en un vídeo la falta de vestits protectors i que el forçaven a treballar malgrat haver donat positiu es troba greu pel mateix motiu

Manel AlíasActualitzat

A Rússia, com a tants altres llocs, hi ha sanitaris que han estat malalts o han mort per Covid. Però hi ha tres casos sobre els quals la premsa més independent està posant el focus.

Tres treballadors sanitaris han passat per una situació similar: han caigut per la finestra després de polèmiques pel coronavirus. L'últim, Aleksandr Xulepov, un treballador d'ambulància que es va queixar que malgrat haver donat positiu de coronavirus l'obligaven a seguir treballant.

 

Un cop ja hospitalitzat, va gravar un altre vídeo on rectificava dient que estava "nerviós". Poc després, el van trobar sota la finestra del centre a on treballava en estat greu.

El 24 d'abril una pacient de Covid-19 va morir per un accident tràgic, segons el comunicat de la clínica on treballava. Diversos mitjans de comunicació van publicar que hauria saltat de la finestra perquè, en un altre hospital on era responsable de les Urgències, l'havien acusat de negligència i d'haver infectat diversos companys.

 

També va morir la responsable d'un hospital per a veterans de guerra a Krasnoiarsk, després de caure de la cinquena planta. Segons un mitjà local, havia discutit amb els seus superiors, que volien convertir aquelles dependències en una clínica per lluitar contra el coronavirus.

Les tres defuncions encara s'han d'aclarir. El que és evident és que la crisi del coronavirus ha afegit pressió als professionals del sector. Alguns s'han queixat de falta de material.

Llista sanitaris morts durant la pandèmia

S'ha creat una llista a on hi ha més de 100 noms de treballadors de Rússia o Bielorússia morts durant la pandèmia. Un dels seus impulsors, Aleksei Sterikh, cardiòleg, explica que "la idea de la llista la vam tenir perquè no tenim una estadística oficial de metges infectats o morts".

Putin ha agraït l'esforç dels sanitaris en les seves compareixences. Ha ordenat que cobrin un sobresou durant la crisi i ha declarat el 28 d'abril com el dia oficial dels treballadors d'ambulància.

ARXIVAT A:
RússiaCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut