Dues goril·les s'hi posen bé per sortir a la selfie d'un dels seus cuidadors
Ndaki i Ndeze, les dues goril·les que posen amb el seu cuidador (Instagram Virunga National Park)

Dues goril·les s'hi posen bé per sortir a la selfie d'un dels seus cuidadors

El Parc Nacional de Virunga ha penjat la foto i l'ha titulat "Un altre dia a l'oficina"

RedaccióActualitzat

Les dues goril·les que es veuen entre els dos guardes es diuen Ndaki i Ndeze, i són òrfenes, per això les estan cuidant a Senkwekwe, el centre que hi ha al Parc Nacional de Virunga per fer-se càrrec dels goril·les de muntanya que han quedat sense pares.

A la foto es veu com les dues goril·les posen dretes imitant els dos guardes que les acompanyen. Un cop la foto s'ha fet viral, l'organització del parc n'ha confirmat l'autenticitat.

"Sí, la foto és real, a aquests goril·les sempre els agrada mostrar una actitud descarada, i aquesta foto ensenya la seva personalitat. A més, no és cap sorpresa que aquestes noies estiguin dretes: la majoria dels primats hi estan còmodes, si només és una estona."

Els goril·les que arriben al centre de Senkwekwe, únic al món, han estat rescatats després que els caçadors furtius han intentat caçar-los per traficar-hi com a cries.

Segons dades del parc, una tercera part de tots els goril·les de muntanya que hi ha al món viuen a Virunga, el parc nacional més antic d'Àfrica, que va començar a ser territori protegit el 1925. El parc té una força d'elit per lluitar contra els caçadors furtius, un problema present en molts llocs d'Àfrica. Aquesta espècie està en greu perill d'extinció ja que s'estima que només n'hi ha un miler en llibertat. 

 

La foto de les dues goril·les amb el seu cuidador es va mostrar primer al perfil de Facebook de la força d'elit amb el títol "Un altre dia a l'oficina". Els organitzadors també demanen als seus seguidors que no els imitin.

"Volem remarcar que aquestes goril·les són al centre de protecció d'orfes, gràcies al qual han tingut una infància segura. Els cuidadors de Senkwekwe en tenen molta cura per no posar la seva salut en perill. Les condicions en què es va fer aquesta foto són excepcionals. No està permès en cap cas acostar-se a un goril·la en llibertat."

Aprofitant l'èxit de la foto, des de Virunga demanen als nous seguidors que facin donacions al parc a través de la seva pàgina web.

ARXIVAT A:
Ecologia
Anar al contingut