Imatge d'arxiu d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra.
Imatge d'arxiu d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra.
Sant Pere de Ribes

Dues falses víctimes detingudes per denunciar haver patit robatoris amb violència

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos joves, veïns de Sant Pere de Ribes, al Garraf, per haver simulat que han estat víctimes de robatoris amb violència.

RedaccióActualitzat
Els Mossos d'Esquadra han detingut dos joves, veïns de Sant Pere de Ribes, al Garraf, per haver simulat que han sigut víctimes de robatoris amb violència, segons ha informat la policia catalana mitjançant un comunicat.

En tots dos casos, un noi i una noia, Edi R. S., de 22 anys, i Cristina A. B., de 20 anys, havien denunciat haver estat víctimes, a finals del 2012, de dos robatoris amb violència i intimidació a la via pública.

El primer cas es va denunciar el 25 de novembre. En aquest cas, Edi R. S. va denunciar que havia estat víctima d'una estrebada de la seva motxilla tipus bandolera per part d'un jove que havia fugit corrent. Els fets haurien passat a la sortida de l'estació de tren de Vilanova i la Geltrú. Els investigadors van concloure que al lloc i a l'hora citada no s'havia produït cap robatori i després la persona denunciant va reconèixer que s'ho havia inventat.

En el segon cas, Cristina A. B. va denunciar fins i tot haver patit lesions durant el robatori d'un terminal mòbil que contenia 300 euros amagats a la carcassa de la bateria. Segons la denúncia, els fets haurien tingut lloc a la sortida d'una discoteca de Vilanova i la Geltrú. En aquest cas, i després de la investigació per part dels Mossos, la denunciant també va reconèixer que s'ho havia inventat.

Moltes de les denúncies falses que es fan, segons la policia, persegueixen una reclamació a les asseguradores d'una indemnització per les suposades pèrdues.

Aquesta pràctica, que darrerament s'està estenent força, constitueix, de fet, un delicte tipificat en el Codi Penal que pot comportar, fins i tot, la detenció del denunciant.





Anar al contingut