Sant Cugat del Vallès

Dues estudiants d'arquitectura viuran 10 dies en un prototip de casa solar elaborat per alumnes de la Politècnica

L'any 2010 un prototip de casa solar elaborat per alumnes de la Universitat Politècnica va guanyar un premi internacional d'arquitectura. Des d'aleshores, el Living Lab LOW3 s'ha transformat en una plataforma de recerca de l'arquitectura i el model de vida sostenible. Però la investigació estava incompleta perquè ningú ni havia viscut mai a la casa. Des de divendres passat, ho fan dues estudiants. En total s'hi estaran 10 dies.

RedaccióActualitzat
Les dues estudiants escollides per participar en aquest experiment, que han de documentar les seves vivències i sensacions mitjançant un vídeo blog, disposen d'elements per a l'autoconsum d'aliments, l'hort exterior i unes gallines ponedores. A més, compten amb un diners per complementar les dietes amb consum de proximitat en determinats comerços ecològics i locals de Sant Cugat del Vallès; i d'una bicicleta elèctrica de la facultat per als seus desplaçaments per millorar la mobilitat.

La casa disposa d'elements per a la recollida d'aigua de pluja i el tractament d'aigües grises. Un vàter sec i un compostador natural exterior per al tractament de la matèria orgànica que generin els ocupants complementa una estratègia que proposa el tancament al màxim possible dels cicles de l'aigua i de la matèria orgànica.

Durant l'experiment, s'han organitzat diferents actes per a la visita i la difusió de l'activitat, entre els quals hi ha una jornada de portes obertes el divendres 4 de maig a partir de les deu del matí.

També es pot veure l'activitat a l'exterior les 24 hores gràcies a una càmera instal·lada a fora de la casa.

L'experiment també vol conscienciar les persones sobre com canviar cap a un model de vida més sostenible.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut