"Dues Catalunyes" retorna un premi a Berlín per poca imparcialitat en la cerimònia
L'expresident Carles Puigdemont amb el director de "Dues Catalunyes", Álvaro Longoria, l'activista de Pussy Riot Piotr Verzílov i la seva parella Veronika Nikúlxina durant el lliurament del premi Cinema for Peace (EFE)

"Dues Catalunyes" retorna un premi a Berlín per poca imparcialitat en la cerimònia

Els responsables del documental "Dues Catalunyes" no tenien inicialment cap intenció de retornar el premi, encara que discrepaven de la intervenció de Puigdemont durant la gala de Cinema for Peace

RedaccióActualitzat

El codirector del documental "Dues Catalunyes", Álvaro Longoria, ha retornat aquest dimarts el premi de la fundació Cinema for Peace que havia rebut el dia abans a Berlín i que li va lliurar l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

En la carta que ha aportat en retornar el guardó, Longoria explica:

"Creiem que l'acte d'entrega no ha estat imparcial i s'ha vist afectada la nostra ètica professional i un dels principis claus del nostre documental, la neutralitat."


El documental, produït por Netflix, segueix els últims mesos del procés independentista. Són dues hores d'entrevistes a polítics, periodistes, politòlegs i acadèmics.

 

 

La idea bàsica del documental era que fos equànime i que es donés veu a totes les parts. Segons Longoria, els discursos de l'acte d'entrega no van anar en aquest sentit.

Longoria assegura que no ha rebut cap pressió de Netflix per retornar el guardó, i que ha informat a la productora de les seves intencions.

 

 

El corresponsal de TV3 a Berlín, Oriol Serra, va poder parlar amb Longoria poc després que rebessin el premi. Ja en aquell moment van expressar la seva incomoditat pel fet que rebre el premi de mans de Puigdemont podia posar en dubte la imparcialitat del seu documental.

 

 

Ja en aquell moment, per aquest motiu, com explica Serra, tenien decidit presentar un escrit per desvincular-se de la presència de Puigdemont. També van aclarir, però, que no tenien cap intenció de retornar el guardó.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàCinema
Anar al contingut