Dues cadires buides al plenari: Foixà, l'únic municipi on Escons en Blanc té regidors
Aquesta legislatura, al plenari de l'Ajuntament de Foixà hi haurà dos seients buits

Dues cadires buides al plenari: Foixà, l'únic municipi on Escons en Blanc té regidors

És la tercera vegada que aquesta llista obté representació i deixa buides les cadires dels seus representants

Carles Brucet FontActualitzat

De les set cadires de la sala de plens de l'Ajuntament de Foixà, al Baix Empordà, dues quedaran buides els propers 4 anys. Són les que ha guanyat la llista Escons en Blanc.

Foixà és l'únic municipi de Catalunya on aquesta candidatura ha obtingut representació a l'Ajuntament.

El 26M van treure dos regidors i el 25 per cent dels vots. Els altres cinc corresponen a la llista de JxCat, que va rebre el suport del 68 per cent dels votants.

Fins a les pròximes eleccions municipals, doncs, els cinc representants de la formació sobiranista seran els únics que seuran a la sala de plens.

 

 

La situació no és nova, perquè Escons en Blanc ja és la tercera vegada que obté representació a Foixà. El 2011 van treure dos regidors, com ara, i el 2015 només un.

L'absència de dos regidors no agrada a l'equip de govern, perquè argumenten que en un consistori petit hi ha molta feina i, en aquest cas, dues persones menys per fer-la.

Alguns veïns que han parlat amb TV3 tampoc veuen bé aquesta actitud de no prendre possessió de l'escó obtingut.

 

 

El Joan Roure pensa que "no està bé":

"A mi em sembla que no està bé. Vull dir que [semblen] ganes d'emprenyar, per dir-ho d'alguna manera."

 

 

La Maria Boix lamenta que amb un govern monocolor no es podran contrastar opinions:

"Les opinions no es podran contrastar. Hi haurà dues cadires buides i no es podran debatre les opinions."


Foixà és un municipi de 300 habitants que viuen repartits en diversos nuclis. Va ser l'alt percentatge de vots en blanc habitual a les eleccions municipals el que va atreure la formació Escons en Blanc, que sempre presenta llistes integrades per persones sense cap vinculació amb el poble.

 

 

Volen aplegar els vots dels ciutadans que no se senten representats per cap dels partits polítics que es presenten. Aquest 26M es van presentar a Foixà, Sabadell i Barcelona.

Els regidors d'Escons en Blanc mai prenen possessió del càrrec i, per tant, tampoc no reben cap salari ni cap subvenció.

 

 

El cap de llista aquest 26M era Joan Ramon Serra, que defensa així la seva manera de fer:

"El que importa és que és el que han decidit els votants del poble. Crec que les coses que s'han d'organitzar en un poble les ha de portar la societat civil, la gent organitzada. Perquè falti un regidor o dos regidors el poble no s'aturarà."


Es dona la circumstància que a Foixà, tot i que Escons en Blanc va obtenir el 25 per cent dels vots, encara hi va haver un 5 per cent de votants que van dipositar un vot en blanc a l'urna.

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26M
Anar al contingut