Dues associacions del Priorat rebutgen la celebració del Rally Legends per "l'impacte negatiu" al territori

ACN Tarragona - Les associacions Priorat Enoturisme i Prioritat rebutgen la celebració del Rally Legends. Les entitats asseguren que l'esdeveniment, que té lloc aquest cap de setmana, ha implicat el tall de carreteres a la comarca del Priorat, fet que ha suposat haver de cancel·lar visites a cellers i reserves de restaurants i hotels, entre altres. A més, creuen que no s'ha comunicat de la forma correcta ni amb un marge de temps "acceptable". Per això, denuncien que encara ara s'està fent difusió a la població que no era conscient de les afectacions. A més, les dues entitats coincideixen en el fet que no veuen què reporta el Rally en clau positiva a la comarca i consideren "que no potencia els valors de sostenibilitat" en un context de canvi climàtic.

Totes dues associacions critiquen com s'ha gestionat l'esdeveniment i que "no s'hagi consultat ni comptat amb el consens del territori" o l'opinió dels negocis o veïns perjudicats. Consideren que la comunicació per part de l'organització tampoc ha estat adequada, "fent arribar la informació pocs dies de la celebració i donant poc marge de maniobra".  

Per tot plegat, creuen que els organitzadors haurien d'assumir les despeses de la pèrdua econòmica que representa per alguns establiments el fet de no poder obrir i de veure alterat el seu funcionament habitual. També demanen que en futures ocasions fets com aquests siguin consensuats amb el territori i, en cas de celebració, comunicats amb molt més temps d'antelació, per poder paliar tots els efectes negatius que pugui causar un esdeveniment d'aquesta magnitud.

Priorat Enoturisme és una associació privada d'empresaris de la comarca del Priorat amb més de 50 socis i inclou allotjaments, restaurants, molins d'oli, vinateries, agencies de viatges i cellers. L'altra entitat, Priorat, és una associació sense ànim de lucre, d'abast comarcal, que aglutina persones, entitats, institucions i empreses i que "neix de la voluntat d'una part de la societat prioratina de treballar per la implementació d'un model territorial just i equilibrat". 

Anar al contingut