Drons per mesurar la contaminació a Polònia

RedaccióActualitzat

Científics polonesos han desenvolupat un dron que funciona com a laboratori ambulant per augmentar la precisió de les mesures de pol·lució en una de les regions més contaminades de Polònia.

El dron permet mesurar, en qualsevol moment i indret, els principals paràmetres que provenen de baixes emissions i que són una amenaça per al medi ambient i la salut: pols, diòxid de carboni i monòxid de carboni.

Segons els enginyers de l'Institut Central de Mineria a Katowice, l'aparell proporciona una informació molt precisa, ja que pot detectar fins i tot concentracions de contaminants invisibles a simple vista.

Aquest laboratori està equipat amb una càmera d'aspiració i una càmera de prova amb sensors làser, que analitzen les mostres i envien els resultats al servidor.

La contaminació de l'aire a Polònia és un problema important sobretot a les ciutats del sud, prop de l'estació d'esquí com Zakopane, a les muntanyes de Tatra. L'ús de carbó i, de vegades, d'escombraries per escalfar cases, fa de l'aire d'aquest país el més contaminat d'Europa, segons dades del govern local.

De fet, Polònia s'enfronta a un cas al Tribunal de Justícia Europeu per la seva lentitud davant el problema de la mala qualitat de l'aire.  El Ministeri de Medi Ambient reconeix les mancances, però diu que la situació està millorant gradualment amb la modernització dels sistemes de calefacció i altres mesures d'eficiència energètica per a habitatges.

Al voltant de 400.000 persones cada any moren prematurament a tota la Unió Europea a causa de la contaminació, segons la Comissió Europea.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut