Capten amb drons les tendres imatges del descans dels elefants migrants a la Xina
Un dispositiu de vigilància de 14 drons segueix cada dia el misteriós viatge d'un ramat d'elefants asiàtics que ha recorregut fins ara 500 quilòmetres
Capten amb drons les tendres imatges del descans dels elefants migrants a la Xina
El dron ha captat la imatge insòlita de tot un grup d'elefants descansant ajaguts (Reuters)

Capten amb drons les tendres imatges del descans dels elefants migrants a la Xina

Un dispositiu de vigilància de 14 drons segueix cada dia el misteriós viatge d'un ramat d'elefants asiàtics que ha recorregut fins ara 500 quilòmetres

Actualitzat
TEMA:
Xina

La manada d'elefants asiàtics que van sortir de la reserva natural de Xishuangbanna Dai, a la província de Yunnan, al sud-oest de la Xina, continua avançant cap al nord. Els experts encara no saben per què el grup va iniciar la migració, però les autoritats locals s'han organitzat per garantir la seguretat tant dels elefants, que són una espècie protegida, com dels humans, i minimitzar els danys del pas dels animals a conreus i poblacions.

Des que van sortir el març de l'any passat fins ara han recorregut uns 500 km i actualment es troben prop de la ciutat de Kunming. Al seu pas han causat destrosses valorades en prop d'un milió d'euros, a cases, propietats i camps.

Les autoritats locals han organitzat una vigilància de 24 hores, mobilitzant unes 410 persones i 120 vehicles, rastregen els animals amb 14 drons que escorten el ramat i garanteixen la seguretat d'aquests elefants. Els alimenten amb dues tones diàries de menjar per guiar els animals i evitar que entrin en zones poblades, mentre evacuaven els residents i els vehicles per deixar pas al ramat al llarg del camí.

Un d'aquests equips de seguiment dels bombers de Yunnan, que segueix el progrés de la manada amb drons i càmeres d'infrarojos durant la nit, va captar dilluns com tot el grup s'estirava a dormir en un bosc prop de la ciutat de Kunming, la capital de la província.  

Una imatge que s'ha fet viral arreu del món i que és insòlita perquè rarament els elefants s'estiren per descansar a causa del pes del seu cos, ho fan durant poca estona, i quan ho fan sempre hi ha una part del grup que es manté despert per vigilar. Chen Xengyao, un dels membres del grup de seguiment explica que cap a les 7 del matí van veure com a poc a poc els elefants s'anaven ajaient a terra: "En els 12 dies que fa que vam començar a controlar el ramat, és la primera vegada que els veig descansar tots junts", va dir. Per no despertar-los ni molestar-los, l'equip de control ha decidit ajustar el dron a l'alçada màxima a 350 metres del ramat cada vegada que descansin.

Una de les cries dorm protegida entre tres adults (Reuters)

Els elefants asiàtics són una espècie en perill d'extinció de la llista d'espècies amenaçades de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura, UICN. A la Xina tenen una protecció estatal de primera classe, i es troben principalment a Yunnan. Gràcies a aquesta protecció la població d'elefants salvatges ha augmentat dels 190 que hi havia als anys 80, als 300 que hi ha actualment en aquesta zona.

Tot i que no se saben del cert les raons d'aquesta migració, els experts no descarten que malgrat la protecció del seu hàbitat que ha fet que creixi la població, precisament hagi fet disminuir l'aliment i això empeny alguns grups a buscar noves zones on viure.

Diferents grups

El nombre d'animals a la manada ha anat variant a mesura que avançava en el seu viatge. El març de l'any passat, 16 elefants van deixar la seva reserva natural. El novembre del 2020, el ramat va arribar al comtat de Mojiang, a la ciutat de Pu'er, on un dels elefants va donar a llum una cria. El 16 d'abril d'aquest any, els 17 elefants van entrar al comtat de Yuanjiang, a la ciutat de Yuxi. Una setmana més tard, dos dels elefants van trencar el ramat i van tornar al comtat de Mojiang. Els 15 restants va continuar el seu viatge cap al nord.

Diumenge, un elefant mascle va abandonar el ramat, es va localitzar en un bosc, a uns 4 quilòmetres del grup principal, segons un equip de seguiment dels animals.

Aquesta setmana, un grup que s'hauria escindit del gran se'l va veure menjant i les cries jugant en un bosc de bambú, el mateix que dimecres descansava prop de Kunming.

El misteri de la migració d'elefants salvatges a la Xina ha captat l'atenció internacional arreu del món.

ARXIVAT A:
Viral XinaBiodiversitat

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut