Drons al Festival Vida per vigilar que no s'hi coli ningú sense test d'antígens
Imatges gravades pels drons al Festival Vida (Mars Intelligence)

Drons al Festival Vida per vigilar que no s'hi coli ningú sense test d'antígens

L'entrada de persones sense haver-se fet la prova podia suposar un problema de salut

Actualitzat

Les 27.000 persones que aquest cap de setmana han anat al Festival Vida s'han hagut de fer un test d'antígens previ, un tràmit que el primer dia va provocar algunes cues.

El temor de l'organització era que algú es colés al recinte sense haver passat aquesta prova, cosa que podia suposar un problema de salut pública.

 

L'ampli recinte del festival, situat en una zona de bosc a Vilanova i la Geltrú, fa molt complicat vigilar-ne tot el perímetre amb personal de seguretat.

Per això, l'organització ha incorporat un sistema de vigilància amb drons que ha ajudat a controlar l'extens perímetre del recinte.


Control des de l'aire

Uns ginys equipats amb sistema d'infrarojos i focus han ajudat a controlar des de l'aire que ningú entrés per on no tocava. Les imatges dels drons es controlen en directe des d'una furgoneta que fa de centre de control.


Iñaki Jáuregui, de l'empresa Mars Intelligence, explica que el focus ajuda a dissuadir els intents d'entrada:

"Vam veure tres persones en una zona fosca del bosc en una hora estranya, no sabíem gaire bé què feien. Vam veure que no duien polsera. Estàvem atents per, si vèiem que saltaven, interceptar-los abans que es barregessin entre el públic."

Aquest sistema de vigilància també evita que entrin al recinte altres drons del públic o de persones que volen gravar l'escenari des de fora. Això amoïna l'organització i és cada cop més freqüent, segons Jáuregui:

"Hi ha gent que des dels pàrquings o espais propers fa volar els drons cap a dins per gravar els concerts, cosa que és un risc per al grup que actua i per al públic. Tenim un sistema que detecta on és el dron i on és el pilot, i ens coordinem amb la seguretat privada del Festival o amb els Mossos d'Esquadra si són fora del recinte."

Aquest ha estat el primer cop que l'empresa fa servir un dispositiu així per qüestions relacionades amb la pandèmia en un festival de música.


Drons per vigilar l'espai públic durant el confinament

Durant la pandèmia els drons s'han fet servir per vigilar altres espais. Per exemple, parcs i zones verdes, llocs on era difícil controlar que no hi hagués ningú durant el confinament o el toc de queda.

Policies locals com la de Badalona o l'Ametlla de Mar ho van fer servir per ubicar la gent. Des de l'altaveu del mateix dron se'ls avisava perquè marxessin.

ARXIVAT A:
SeguretatCoronavirus Tecnologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut