Drames, terror i reestrenes: el cinema europeu copa la cartellera

Apostes europees als Oscars i el retorn de les favorites dels Goya, el més destacat als cinemes

Ismael MartínActualitzat

Els drames marquen la cartellera a cines i a plataformes. Films europeus i alguns amb aspiracions d'Oscars molt punyents i molt emotius. I comencem la renovació de la cartellera amb dos drames preseleccionats pels Oscars i basats tots dos en fets reals.

 

"El profesor de persa"

Dirigida per Vadim Perelman
Drama. 127 minuts. Rússia/Alemanya/Bielorússia.

Representant Bielorússia als Oscars, "El profesor de persa", que ens transporta a la França ocupada pels nazis amb un jueu que se salva d'una execució assegurant que no és jueu sinó persa. Una supervivència que anirà lligada a sostenir aquesta mentida, a inventar-se una llengua farsi pròpia i a ensenyar-la a un oficial del camp amb qui crearà un vincle especial.

 

 

"Hope"

Dirigida per Maria Sodahl
Drama. 126 minuts. Noruega. Traduïda al català.

Candidata per Noruega als Oscars, "Hope" transcorre durant un Nadal amb la família. Tiberis i brindis, sí, però també un secret tràgic que la mare no sap com dir als fills. Una història colpidora que és també la que va viure la directora del film.

 

 

"La maledicció de Lake Manor"

Dirigida per Roberto De Feo
Terror. 107 minuts. Itàlia. Traduïda al català.

Terror italià a "La maledicció de Lake Manor", amb una mare molt inquietant que manté el fill reclòs a la finca familiar en una realitat paral·lela a l'exterior.

 

 

"Upsss! 2: I ara on és Noè? L'aventura continua"

Dirigida per Toby Genkel i Sean McCormack
Animació. 90 minuts. Alemanya. Traduïda al català.

A l'interior de l'arca de Noè s'hi instal·la una animació infantil molt animal.

 

 

"Fellini de los espíritus"

Dirigida per Selma Dell'Olio
Documental. 100 minuts. Itàlia.

El documental "Fellini de los espíritus" repassa la filmografia del mestre italià a partir de la seva omnipresent vessant espiritual i mística. Un viatge per allò misteriós, esotèric i invisible de les seves pel·lícules. L'escoltem a ell i les seves magnífiques observacions, però també Damien Chazelle, Terry Gilliam o William Friedkin, entre d'altres.

 

 

"Adú"

Dirigida per Salvador Calvo
Drama. 119 minuts. Espanya. Torna als cinemes.

La pel·lícula amb més nominacions als Premis Goya d'aquest any, "Adú", torna a les sales buscant una segona oportunitat.

 

 

"Las niñas"

Dirigida per Pilar Palomero
Drama. 100 minuts. Espanya. Torna als cinemes.

Les nominacions als Premis Goya per a aquesta història d'unes alumnes en una escola religiosa li han donat una segona vida a la cartellera.

 

 

"La boda de Rosa"

Dirigida per Icíar Bollaín
Comèdia dramàtica. 100 minuts. Espanya

La boda particular de Candela Peña torna a la gran pantalla després que s'hagin fet públiques les nominacions als Premis Goya.

 

 

I a plataformes:

 

"El niño de fuego"

Dirigida per Ignacio Acconcia
Documental. 85 minuts. Espanya. Movistar+.

Després de 44 operacions, un gironí a qui un accident va deixar el 90% del cos cremat troba en la música i el rap refugi i salvació. Documental punyent i emotiu que s'instal·la en el dia a dia del protagonista.

 

 

"In fabric"

Dirigida per Peter Strickland
Terror. 118 minuts. Regne Unit. Movistar+.

Del Festival de Sant Sebastià directament a l'emissió en streaming. "In fabric" és una inclassificable i enigmàtica crítica de la societat de consum a través d'un vestit de color vermell maleït.

 

 

"22 de julio"

Dirigida per Gjyljeta Berisha i Pal Sletaune
Sèrie dramàtica. Noruega. Filmin.

La sèrie ficciona fets tan reals com l'explosió a Oslo i la massacre d'Utoya el 2011, i intenta respondre per què el sistema va fallar al paradís nòrdic.

 

 

 

ARXIVAT A:
CinemaCultura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut