El Google Art Project en una visita virtual al Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa
El Google Art Project en una visita virtual al Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa
Barcelona

Dotze museus catalans es poden visitar al "Google Art Project"

La Generalitat ha arribat a un acord amb Google perquè aquests museus s'incorporin a la plataforma que ja té algunes de les institucions culturals més importants del món

Actualitzat

Dimecres és el Dia Internacional dels Museus, i molts faran jornada de portes obertes. Però qui no ho pugui aprofitar té l'opció de visitar virtualment els dotze museus catalans que, gràcies a un acord entre la Generalitat i Google, es poden recórrer a la plataforma "Google Art Project". La visita es pot fer amb visió panoràmica de 360 graus, com si s'estigués realment allà, o al detall, peça per peça, amb una gran resolució.

Entre els dotze museus destaquen el Cau Ferrat, el Palau Maricel i el Romàntic de Sitges, la Fundació Pau Casals del Vendrell, el Museu d'Art Modern de Tarragona o el Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa. Aquests es sumen als museus catalans que ja es podien visitar en línia, com el Museu Nacional d'Art de Catalunya, el Museu Episcopal de Vic i la Fundació Rafael Masó, a part dels disset monuments catalans visibles al "Google Street View".

Al "Google Art Project" hi ha alguns dels museus més importants del món. El director de l'Àrea de les TIC del Departament de Governació, Lluís Anaya, ha explicat que des d'aquest dimarts ja es poden veure els primers dotze museus incorporats a la plataforma, mentre que al llarg d'aquest any s'hi incorporaran les dotze institucions restants.

El director d'Arxius, Museus, Biblioteques i Patrimoni del Departament de Cultura de la Generalitat, Jusèp Boya, coincideix amb Anaya que l'acord aportarà una "visibilitat internacional" a les col·leccions catalanes. Aquestes s'afegeixen a les 775 institucions que ja han incorporat al "Google Art Project" més de 250.000 imatges de més de 13.000 artistes, des que el febrer del 2011 es va posar en marxa la plataforma.

Anar al contingut