L'Hotel Intercontinental de Kabul després de l'atac
L'Hotel Intercontinental de Kabul després de l'atac
Kabul

Una vintena de morts en un atac talibà contra un hotel de luxe de Kabul

Alguns mitjans asseguren que l'acció terrorista va durar més de 12 hores i hi van morir almenys 43 persones

Actualitzat

L'atac per part d'un grup d'homes armats a un hotel de luxe de Kabul s'acaba amb un balanç d'una vintena de morts, la majoria estrangers. Els assaltants han estat abatuts. Segons el portaveu del Ministeri d'Interior afganès, Najib Danish, han estat dotze hores de malson.

"L'atac s'ha acabat completament després que tots els atacants han estat eliminats. S'han comprovat totes les habitacions de l'hotel una per una, l'hotel s'ha buidat del tot i l'operació s'ha acabat. Cap terrorista continua a l'establiment."

Segons les mateixes fonts, s'han rescatat les persones que hi havia a dins de l'Hotel Intercontinental, més d'un centenar, entre personal i clients.

"Hem rescatat 153 persones, inclosos 48 estrangers. Les hem portat a un lloc segur després d'haver registrat les sis plantes de l'hotel."

Alguns mitjans de comunicació local asseguren que l'atac hauria causat la mort de 43 persones.

Durant l'assalt, algunes persones han pogut fugir de l'edifici despenjant-se pels balcons amb l'ajuda de cortines, llençols o roba.

 

Els bombers han treballat per apagar l'incendi que s'ha declarat arran de les explosions i que encara crema en una part de la sisena planta.

Dotze hores d'assalt

L'atac va començar a les nou del vespre de dissabte, hora local, quan un grup d'homes armats van irrompre en l'Hotel Intercontinental a través de les cuines, segons el director de l'hotel. Van fer explotar un artefacte i van començar a disparar als clients que estaven sopant, segons explica Aziz Tayeb, director regional de la companyia Afghan Telecom, que era a l'hotel per una conferència. Un dels terroristes s'hauria immolat a la recepció.

Els terroristes, dels quals es desconeix el nombre exacte, van deixar el barri a les fosques abans d'entrar a l'hotel. Un cop dins van anar habitació per habitació, en van fer fora els clients i van fer detonar explosius que van causar un incendi a la sisena planta.

 

Durant la nit, les forces especials, amb el suport de forces de l'OTAN, han anat recuperant el control pis per pis. Els últims membres del comando s'han fet forts en una gran habitació on retenien els ostatges, que amenaçaven de matar si no podien fugir. Finalment, ha estat abatuts.


En aquest hotel de luxe, situat en un turó de la ciutat de Kabul, s'hi allotgen estrangers i afganesos adinerats i s'hi celebren festes privades, actes oficials, rodes de premsa, seminaris i conferències, i sempre està sota vigilància de les forces de seguretat. Fa unes tres setmanes, aquestes forces de seguretat han estat substituïdes per agents d'una empresa privada.

L'assalt s'ha comès dies després que l'ambaixada dels Estats Units a Kabul va rebre l'avís de possibles atacs en hotels de la capital.

L'atac ha estat reivindicat per un grup talibà. Segons un comunicat del Ministeri d'Interior afganès, ja se sospitava de la xarxa terrorista Haqqani, de filiació talibana i que podria tenir el suport dels serveis secrets pakistanesos.

"Segons les nostres investigacions, l'atac ha estat organitzat per la xarxa terrorista Haqqani, que té suport en refugis fora de l'Afganistan."

ARXIVAT A:
Terrorisme
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut