L'epicentre del terratrèmol s'ha localitzat a uns 110 quilòmetres de la capital de Nova Bretanya Oriental
L'epicentre del terratrèmol s'ha localitzat a uns 110 quilòmetres de la capital de Nova Bretanya Oriental
Papua Nova Guinea

Dos terratrèmol consecutius d'intensitats 6,8 i 7,1 sacsegen Papua Nova GuineaUn terratrèmol d'intensitat 7,1 sacseja Papua Nova Guinea

Nueva Guinea registra cada any més de 7.000 tremolors de terra de diversa intensitat i es situa sobre l'anomenat "Anell de Foc del Pacífic", una zona amb gran activitat sísmica i volcànica

RedaccióActualitzat

Aquest matí, a Papua Nova Guinea s'ha registrat un terratrèmol de 6,7 graus. Posteriorment, però, hi ha hagut una rèplica encara més forta, de 7,1.

Inicialment s'ha decretat una alerta de tsunami, però finalment s'ha anul·lat. De moment no es tenen més dades del sisme ni se sap quines afectacions ha provocat.

El servei geològic dels Estats Units, que fan el registre de l'activitat sísmica mundial, ha localitzat l'hipocentre del terratrèmol a uns 53 quilòmetres de profunditat, a una distància de 110 quilòmetres de Kokopo, la capital de Nova Bretanya Oriental.

L'illa de Nueva Guinea es situa sobre l'"Anell de Foc del Pacífic", una zona de gran activitat sísmica i volcànica. Cada any es registren més de 7.000 tremolors de terra, la majoria moderats.

L'any 1998, un terratrèmol al mar de Bismarck va provocar un tsunami que va arrassar dotzenes de petites localitats i va provocar la mort de més de 2.200 persones.

Anar al contingut