Els dos senglars travessant la Meridiana cap a les 8 del matí

Dos senglars es passegen dues hores per la Meridiana de Barcelona en plena hora punta

Després que la Guàrdia Urbana els hagi perseguit, els serveis veterinaris municipals, seguint el protocol, els han adormit amb dards, els han sacrificat i els han enviat a la UAB per fer-los la necròpsia

Actualitzat

Ja no sorprèn veure porcs senglars al mig de la ciutat. La confiança que aquests animals demostren per l'entorn humà és cada cop més gran. L'últim cas a Barcelona ha estat aquest dilluns al matí quan dos exemplars "circulaven" per la Meridiana.

L'ocupant d'un cotxe ha captat aquestes imatges, poc abans de les 8 del matí, a l'altura del carrer Garcilaso, prop de l'estació de Renfe i metro de la Sagrera.

 

Els animals, dos exemplars joves, venien contra direcció quan han optat per passar pel pas de vianants. Més tard, s'han aturat en un parterre d'herba de l'avinguda, on els ha interceptat la policia.

Testimonis presencials han explicat que els garrins de senglar pul·lulaven nerviosos i espantats per la vorera, costat de muntanya, de la Meridiana i que la gent s'anava apartant al seu pas.

Per reduir el risc d'un accident de trànsit, agents de la Guàrdia Urbana han perseguit els animals i els han fet travessar la Meridiana fins a la plaça de Jardins d'Elx, i els han acabat capturant al carrer Garcilaso.

 

Protocol de captura i eutanàsia

La Guàrdia Urbana ha rebut l'avís passades les 7.30 del matí, i han activat el protocol del Servei d'Ecopatologia de la Fauna Salvatge (SEFAS).
Segons han informat fonts municipals: "Els senglars, dos exemplars, han estat capturats pels serveis veterinaris passades les 9.30 al carrer Garcilaso".

"Els han adormit amb dards, els han practicat l'eutanàsia i els han portat a la facultat de Veterinària de la UAB" per fer-los la necròpsia, afegeixen.

Cada cop més refiats

Durant el confinament de la pandèmia, amb els carrers buits de la ciutat, aquests animals van arribar fins al centre de la ciutat. Ara fa un any, es va capturar una femella amb les seves cries, a la Diagonal. Als barris pròxims a Collserola ja fa anys que són habituals dels contenidors de la zona. Sobretot durant la nit, surten a buscar menjar.

Cada cop més atrevits, també se'ls veu a plena la llum del dia, cap al matí o al vespre.

Cal recordar que són animals salvatges i no se'ls pot donar menjar. Encara que no ataquin directament als humans, una dona va denunciar que un senglar la va mossegar quan li volia prendre la bossa del pícnic que duia, l'estiu passat, al mirador de Montbau del Parc Natural de Collserola, a Barcelona.

 

ARXIVAT A:
Medi ambientGuàrdia Urbana
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut