El secretari d'estat d'Educació, Marcial Marín, s'abraça amb el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo
El secretari d'estat d'Educació, Marcial Marín, s'abraça amb el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo

Dos secretaris d'estat es reuneixen amb les famílies denunciants de l'IES El Palau

Actualitzat

Dos representants del govern espanyol, els secretaris d'estat de Seguretat, José Antonio Nieto; i d'Educació, Marcial Marín, s'han reunit aquest dimarts a la tarda amb familiars dels alumnes de l'IES El Palau, de Sant Andreu de la Barca, fills de guàrdies civils, que van ser presumptament "humiliats" per diversos professors després de l'1-O.

Ha estat una reunió discreta, en què tots els assistents han entrat amb cotxe i gairebé no s'han deixat veure. A la trobada hi han assistit sis pares, tots ells guàrdies civils, i una mare d'alumnes de l'institut. També hi eren el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo; el cap de zona de la Guàrdia Civil a Catalunya, Ángel Gozalo; i el cap de la Policia Nacional a Catalunya, Sebastián Trapote.

Tot i que de la reunió d'aquest dimarts no se n'ha dit res públicament, el Ministeri de l'Interior va informar anteriorment que aquesta trobada, impulsada pel ministre, Juan Ignacio Zoido, tenia per objectiu expressar als agents de la Guàrdia Civil pares de l'institut el "total suport" de l'executiu espanyol, sempre "respectant el procés judicial obert".

El govern espanyol vol manifestar a les famílies de Sant Andreu de la Barca que "seran sempre al seu costat" i que "comparteixen la seva indignació per actituds tan antidemocràtiques, sectàries i impròpies d'un centre educatiu". El mes de març, la Fiscalia va denunciar nou docents de l'IES El Palau per "discriminació" als alumnes que eren fills de guàrdies civils després de l'1 d'octubre.

ARXIVAT A:
Procés catalàSant Andreu de la BarcaReferèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut