La companyia SpiceJet diu que prendrà mesures disciplinàries quan acabi la investigació interna (Flickr)
L'Índia

Dos pilots sancionats per posar cafè i pastes sobre els comandaments de l'avió en ple vol

La companyia els ha deixat a terra mentre investiga els fets, que han transcendit per una foto que s'ha difós viralment

RedaccióActualitzat

Dos pilots de l'aerolínia índia SpiceJet han estat sancionats. Els acusen d'haver pres cafè i pastes dins la cabina de l'avió a mig trajecte.

L'acció ja sona irregular, però resulta que hi ha una foto dels fets, on s'aprecia que la tassa de cafè està oberta i col·locada ben bé damunt del quadre de control, amb un risc evident de vessar-se. El més perillós és que sembla estar posada directament sobre una palanca. 

El cas el va fer públic a les xarxes un consultor en seguretat aèria i expilot, Mohan Ranganathan. Es va propagar i va despertar la indignació de molta gent, que va acusar els pilots d'imprudència i de posar en perill les vides dels passatgers.


De moment, la companyia diu que ha retirat els pilots del servei i els ha deixat a terra mentre investiga l'incident. Segons informes que citen mitjans locals com The Times of India, l'avió hauria volat a 37.000 peus (uns 11.200 metres) en el moment que mostra la imatge. 

Els dolços fregits que es veuen es diuen "gujhiyas" i són típics de la festa hindú del Holi. L'aerolínia creu que l'incident va passar el mateix dia de la celebració, el 8 de març, en un trajecte entre Delhi i Guwahati. 

Una de les pastes està sobre un tovalló, a tocar de dispositius sensibles que es podrien activar fàcilment amb el contacte.

El regulador de l'aviació a l'Índia ha emès un advertiment a SpiceJet, que assegura que prendrà les mesures disciplinàries oportunes. Diuen que s'han d'assegurar que la fotografia és real i recent i comprovar tots els detalls abans d'imposar cap sanció en ferm. 

Les normes d'aviació a l'Índia permeten que pilots i tripulació prenguin begudes i mengin dins de la cabina, però amb normes estrictes. Els vasos han de tenir tapa i s'han de portar en una safata per evitar vessaments si hi ha qualsevol turbulència. 

 

ARXIVAT A:
AeroportsL'Índia
Anar al contingut