Atemptats contra esglésies a Indonèsia (Reuters)
Atemptats contra esglésies a Indonèsia (Reuters)

Nou atemptat suïcida comès per una família a Surabaya, la segona ciutat d'Indonèsia

Investiguen la connexió entre dues noves explosions a Surabaya amb els atemptats contra esglésies amb una vintena de morts

Actualitzat

Nou atemptat suïcida comès per una família a Surabaya, la segona ciutat d'Indonèsia. L'objectiu era una comissaria i ha causat ferides a 10 policies. La policia indonèsia ha confirmat que els autors són cinc membres d'una mateixa família, que han detonat els explosius que duien a dues motocicletes.

Un dels atacants era una nena de 8 anys, que està ferida i és l'única que ha sobreviscut.

Hores abans, en un pis també a Surabaya, una forta explosió ha acabat amb la vida d'una mare i un dels seus quatre fills. Quan la policia ha arribat als llocs dels fets, han trobat el pare de la família amb l'interruptor d'un altre explosiu entre les mans i l'han abatut.

Aquests dues explosions arriben després d'un triple atemptat, aquest diumenge, a tres esglésies cristianes de Surabaya, que van causar almenys tretze morts i més de quaranta ferits.

Estat Islàmic ha reivindicat aquests atemptats, executats per una família de sis membres, entre els quals hi havia dues nenes de nou i dotze anys, que es van immolar simultàniament a tots tres edificis.

 

Els terroristes van atacar els temples quan s'hi celebrava la missa de diumenge, per fer el nombre de víctimes més gran possible. Les explosions van afectar esglésies de tres confessions: catòlica, protestant i pentecostal. De fet, en aquest darrer edifici, els artificiers de la policia van poder desactivar a temps dues bombes més. Segons la policia, la família pertanyia a una xarxa jihadista vinculada a Daesh, i havien estat a Síria, on haurien estat en contacte amb la banda terrorista, tot i que no se n'ha donat més detalls.

 

 

L'augment de la intolerància religiosa és un factor creixent a Indonèsia, l'estat musulmà més poblat del món. Més del 90% dels seus 260 milions d'habitants professen l'islam, si bé també hi ha minories religioses cristiana, hindú i budista.

ARXIVAT A:
Estat Islàmic
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut