Sesma

Dos morts i dos ferits en estavellar-se un helicòpter a Navarra

Un helicòpter militar en què viatjaven quatre persones ha tingut un accident al municipi navarrès de Sesma. Dos dels ocupants han mort i els altres dos han resultat ferits greus. Segons fonts del govern de Navarra, l'accident ha tingut lloc a la carretera NA-129, entre Los Arcos i Lodosa, quan l'helicòpter participava amb un altre aparell en unes maniobres militars. Per causes que encara es desconeixen, l'aeronau s'ha estavellat contra el terra i s'ha incendiat. Com a conseqüència d'aquest accident, el ministre de Defensa, José Antonio Alonso, ha decidit avançar la tornada del seu viatge a l'Afganistan.

Actualitzat

Els cadàvers de les dues víctimes mortals de l'accident d'helicòpter a la localitat de Sesma han estat traslladats a l'Institut de Medicina Legal de Pamplona, segons ha informat la delegació del govern a Navarra. Després del tràgic accident, la Guàrdia Civil ha dut les diligències del cas.

En el sinistre també han resultat ferits "molt greus" els altres dos ocupants de l'helicòpter, que han estat evacuats a l'Hospital García Orcoyen d'Estella i San Millán de Logronyo. El ferit que ha estat traslladat a l'Hospital de San Millán de Logronyo presenta cremades a gran part del cos i, per tant, un cop estabilitzat serà traslladat a una unitat de grans cremats d'un altre centre.

Després de conèixer l'accident, el ministre de Defensa, José Antonio Alonso, ha decidit avançar el seu retorn a Espanya des de l'Afganistan. El Ministeri de Defensa ha anunciat que el general en cap de la força terrestre, el tinent general Pedro Pitarch, i el secretari d'Estat de Defensa, Francisco Pardo, es desplaçaran en les pròximes hores al lloc de l'accident per conèixer-ne les circumstàncies. Des de Defensa s'ha afirmat que encara es desconeixen les causes de l'accident, que seran investigades per una comissió interministerial.

Anar al contingut