El llamp que va matar dues persones i en va ferir dues més, captat per una càmera fixa de Reuters
El llamp que va matar dues persones i en va ferir dues més davant la Casa Blanca, captat per una càmera fixa de Reuters
Washington

Dos morts i dos ferits crítics per l'impacte d'un llamp al costat de la Casa Blanca

Els quatre s'havien refugiat sota un arbre de la forta tempesta de dijous a la tarda a la capital dels Estats Units

RedaccióActualitzat

Dues persones van morir i dues estan en estat crític després que un llamp els caigués a sobre al centre de Washington, a Lafayette Square, just davant de l'edifici de la Casa Blanca.

Els morts són una parella originària de Wisconsin, James Mueller i la seva dona Donna, de 76 i 75 anys. Eren en una zona de vianants de l'avinguda Pennsilvània, en una plaça arbrada oberta al públic al costat de l'edifici de la Casa Blanca. És un lloc que visiten cada dia milers de turistes.

Quan la tempesta va començar a descarregar sobre la capital dels Estats Units, al voltant de les set de la tarda, tots quatre es van refugiar de la pluja i el vent sota un arbre de la plaça. Una càmera fixa de Reuters TV va captar el moment de l'impacte del llamp sobre l'arbre.

Els primers a atendre les quatre persones que van rebre l'impacte del llamp van ser membres del servei secret de la Casa Blanca, que van avisar de seguida els serveis d'emergència. 

Els serveis de protecció civil del districte de Colúmbia havien alertat del risc d'inundacions, forts vents i de tempesta amb fort component elèctric després d'un dia amb temperatures molt altes a la capital federal i a tota la regió. 

Els bombers de Washington alerten que no és aconsellable resguardar-se de la pluja sota els arbres en una tempesta: "Els arbres no són lloc segur. Buscar refugi en una tempesta a sota d'un arbre és molt perillós." 

Segons el Servei Nacional de Meteorologia dels Estats Units, una mitjana de 23 persones moren cada any per l'impacte d'un llamp. Els mesos més perillosos i amb més morts per descàrregues elèctriques durant una tempesta són el juliol i l'agost. 

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsMeteorologia
Anar al contingut