Un home inspecciona els col·legis electorals preparats per al referèndum de Crimea.
Crimea prepara els col·legis per al referèndum.
Khàrkiv

Dos morts i cinc ferits a l'est d'Ucraïna, 24 hores abans del referèndum de Crimea

Tensió abans del referèndum a Ucraïna. Dues persones han mort i cinc més han resultat ferides en un tiroteig que hi ha hagut entre activistes prorussos i proucraïnensos a la ciutat de Khàrkiv, al nord-est d'Ucraïna. A Crimea, el primer ministre ha encoratjat els ciutadans russòfons de l'est d'Ucraïna a posar en marxa iniciatives similars a la del referèndum de demà.

RedaccióActualitzat

Vigília tensa del referèndum a Crimea. La via diplomàtica amb Rússia no dóna fruits i la tensió augmenta al sud i a l'est d'Ucraïna. A Khàrkiv, al nord-est d'Ucraïna, dues persones han mort i cinc més han resultat ferides en un tiroteig que hi ha hagut entre activistes prorussos i proucraïnensos. A Crimea, el primer ministre ha encoratjat els ciutadans russòfons de l'est d'Ucraïna a posar en marxa iniciatives similars a la del referèndum de demà.

Aquest divendres, els Estats Units i Rússia es van tornar a reunir per mirar de trobar una sortida al conflicte. La conversa, però, va servir de poc. Al final de la trobada entre el secretari d'Estat nord-amercià, John Kerry, i el seu homòleg rus, Sergei Lavrov, les autoritats russes asseguraven que es reserven el dret de defensar els seus compatriotes russos a Ucraïna. Lavrov, però, va afirmar que no hi hauria una intervenció militar.

Per la seva banda, John Kerry va deixar clar que hi hauria conseqüències i el principal diari alemany, el "Bild", ha filtrat oportunament una llista amb noms. Les sancions serien per a bona part de la cúpula del govern rus i fins i tot magnats del gas i el petroli amb molts interessos a Europa. La llista és una ofensiva en tota regla contra el cercle més estret de Vladímir Putin.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut