Un nen de 3 anys, un nadó i la mare moren en un incendi a l'Hospitalet de Llobregat

El nadó havia estat traslladat en estat molt crític a l'Hospital Sant Joan de Déu
Un nen de 3 anys, un nadó i la mare moren en un incendi a l'Hospitalet de Llobregat

Un nen de 3 anys, un nadó i la mare moren en un incendi a l'Hospitalet de Llobregat

El nadó havia estat traslladat en estat molt crític a l'Hospital Sant Joan de Déu
Redacció Actualitzat
TEMA:
Incendis

El pis on s'ha declarat l'incendi

Un nen de tres anys, un nadó i la seva mare han mort a primera hora d'aquest matí en un incendi en un edifici de sis plantes al carrer Riera Blanca de l'Hospitalet de Llobregat. Les primeres investigacions apunten a una possible sobrecàrrega elèctrica, com a causa del foc. L'ajuntament ha decretat 3 dies de dol.

El foc ha començat a les 6.40 del matí. Només 8 minuts han trigat els bombers a arribar a l'incendi que han extinguit en poc més de mitja hora. Segons declaracions de Santi Lleonart, cap d'Intervenció dels Bombers de la Generalitat, el foc ha estat "molt virulent i s'ha propagat molt ràpid".

"Era un pis en què hi havia molts matalassos, el que necessita una persona per poder viure, això en un espai reduït significa que hi ha molt combustible per cremar. Molts matalassos, molts mobles, molta roba, en dimensions reduïdes."

 

 

L'edifici no ha tingut cap "afectació estructural", i els veïns, que han estat desallotjats, ja han pogut tornar a casa a mig matí.

 

 

Josep Maria Soto, portaveu del SEM, ha informat que el nadó que finalment ha mort havia estat reanimat i traslladat a l'Hospital Sant Joan de Déu.

Al mateix hospital han traslladat dues dones més que també vivien al pis sinistrat, afectades per inhalació de fums. Al llarg del matí han estat dinades d'alta. Cap altre veí de l'immoble ha resultat ferit.

A l'incendi hi han treballat 9 dotacions de Bombers de la Generalitat, 9 unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques, SEM -una pediàtrica i una altra de suport psicològic-, els Mossos hi han desplaçat 8 unitats i també efectius de la Policia Local i Protecció Civil.

 

Les causes del foc

Els Mossos s'ha fet càrrec de les diligències judicials i ha obert una investigació per determinar les causes de l'incendi. Els veïns dels pisos inferiors al sinistrat es troben desallotjats, mentre que els superiors estan confinats fins que finalitzin les tasques judicials. 

Segons l'alcadessa de l'Hospitalet, Núria Marín, "un endoll sobrecarregat seria la causa de l'incendi".

L'ajuntament de l'Hospitalet ha decretat 3 dies de dol per la mort de la mare i els seus dos fills a l'incendi. 

L'Ajuntament assegura que en el pis hi havia empadronades 3 dones i 2 menors: una senyora gran amb les seves filles, i dos nets. Les víctimes són una de les filles i els seus dos nens menors d'edat -de 3 anys i pocs mesos.

 

 

L'alcaldessa ha dit a "Els matins" que la inhalació de fum ha estat la causa de les morts.

L'Ajuntament ha posat a disposició dels familiars de les víctimes i dels veïns de l'immoble els serveis socials municipals i se'ls ha ofert allotjament temporal, en cas de ser necessari, a l'alberg municipal.
 

Una dona rescatada

El pis on s'ha declarat l'incendi no dona al carrer Riera Blanca, sinó a un pati interior. En aquest vídeo, gravat amb un mòbil des del celobert, es veu com els bombers rescaten una veïna.

 

 

Els famíliars de les tres víctimes mortals i els dos ferits han demanat permís als Mossos d'Esquadra i han entrat al pis incendiat a la tarda.

Necessitaven recollir documentació i pertinences de les persones afectades, que s'han instal·lat a casa de familiars i han declinat l'oferta de l'Ajuntament de l'Hospitalet d'allotjar-se a l'alberg municipal.

La resta dels veïns de l'edifici han tornat als seus pisos, perquè l'immoble no ha tingut danys estructurals i ha recuperat els serveis bàsics d'aigua, gas i electricitat.

ARXIVAT A:
Incendis

VÍDEOS RELACIONATS

ÀUDIOS RELACIONATS