Dos morts en un xoc entre un autocar i tres cotxes a la C-14 entre Bassella i Ponts

Aquest dissabte comença el pla de xoc contra la sinistralitat viària, que incrementarà la presència de mossos a les carreteres

RedaccióActualitzat

Dues persones han mort aquest matí en un greu accident a la C-14 a l'Alt Urgell. El sinistre ha passat al municipi de Bassella quan hi ha hagut un xoc entre diversos vehicles. S'hi han vist implicats tres cotxes i un autocar de línia regular.

Els dos morts són els conductors de dos cotxes que han xocat frontalment. Són un jove de 24 anys i un home de 43, veí d'Andorra. La resta de vehicles han topat posteriorment.

A banda de les dues víctimes mortals, també hi ha un ferit crític i dos de lleus. El ferit crític ha estat traslladat a l'Hospital Parc Taulí i els dos ferits lleus a l'Hospital de la Seu. A l'autocar hi anaven tres persones, que han resultat il·leses.

Al lloc de l'accident hi han anat sis dotacions dels Bombers Generalitat, l'helicòpter medicalitzat i dues unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

La carretera ha estat tallada en els dos sentits de la marxa durant tres hores, fet que ha provocat llargues cues.

 

Punt amb alta sinistralitat

Aquest tram, entre Ponts i Bassella, té un risc molt alt d'accident de trànsit. Són 17 quilòmetres que s'han convertit en un autèntic punt negre de sinistralitat de les carreteres catalanes, segons l'últim estudi d'avaluació de carreteres EuroRAP que elabora el Reial Automòbil Club de Catalunya. Un dels més greus dels últims anys va ser un xoc múltiple, el 2019, on van morir dos germans en un sinistre amb quatre vehicles.

Es tracta d'una via amb molt volum de trànsit, en gran part pel fet que és una de les rutes més habituals per accedir a Andorra. Hi predominen els trams rectes i els canvis de rasant amb doble carril.

Fa mesos que hi van instal·lar un radar de tram per intentar que els cotxes reduïssin la velocitat, però, segons ha confirmat l'alcaldessa de Bassella, Cristina Barbens, el radar encara no està operatiu.

 

Extremar la prudència a les carreteres

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, alerta de l'augment de víctimes mortals a la carretera i ha anunciat un increment dels controls a les carretres, especialment a les portes de Sant Joan.

Amb aquestes víctimes, són 58 els morts en accident a les carreteres catalanes aquest any, un 22% més que en el mateix període de l'any passat. Només aquest mes de juny hi ha hagut 14 víctimes, cinc l'últim cap de setmana. Del total de víctimes, 21 són motoristes.

Aquestes xifres, diu Elena, obliguen a actuar de forma immediata.

ARXIVAT A:
Trànsit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut