Dos morts en un incendi a la planta baixa d'un edifici a Cassà de la Selva

Quatre persones han estat ateses per inhalació de fum. El foc no ha causat danys estructurals a l'edifici

RedaccióActualitzat

Dues persones han mort aquest divendres en l'incendi d'un habitatge a Cassà de la Selva, al Gironès. El foc ha començat a quarts de nou del matí i ha afectat pràcticament tot el pis, situat a la planta baixa d'un edifici del carrer del Raval. Ara s'investiguen les causes de l'incendi.

Se sap que el pis sinistrat havia estat ocupat dues setmanes enrere. Ho ha confirmat l'alcalde de Cassà, Robert Mundet, que també ha explicat que l'Ajuntament i la companyia elèctrica havien tallat la llum.

 

El foc ha cremat en un habitatge de la planta baixa


Mundet ha afegit que no saben qui hi vivia, ara, al pis; que eren persones que no estaven empadronades ni s'havien adreçat als serveis socials. I que qui hi visqués havia "punxat" la llum per tenir electricitat.

Aquesta manipulació de la instal·lació elèctrica podria ser la causa del foc, segons ha explicat el conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Procicat.


Identificació amb ADN

Els Mossos d'Esquadra han explicat que les dues víctimes mortals han quedat completament calcinades, i que "possiblement" per identificar-les, "caldrà ADN per l'estat com han quedat els cadàvers".

Al lloc dels fets hi han treballat 10 dotacions terrestres dels Bombers. Per precaució s'han confinat els veïns de les plantes superiors, i alguns han sortit de l'edifici pel seu peu. Amb el foc ja apagat, aquests veïns ja han pogut tornar a casa.

Poc abans del migdia, els bombers han explicat que ja havien pogut fer una inspecció de l'edifici, juntament amb els serveis tècnics de l'Ajuntament, i que no hi han detectat danys estructurals causats pel foc.

 

 

Per altra banda, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) hi ha enviat quatre unitats i ha atès 4 persones intoxicades en haver inhalat fum. Tres han estat evacuades a l'hospital Santa Caterina, de Girona. La quarta ha estat donada d'alta allà mateix.

Els Mossos d'Esquadra hi han enviat tres unitats de Seguretat Ciutadana i una del Grup d'Investigació.

 

ARXIVAT A:
BombersMossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut