La policia acordona la zona de l'explosió, a l'ambaixada dels Estats Units (Foto. Reuters)
La policia acordona la zona de l'explosió, davant l'ambaixada dels Estats Units (Foto. Reuters)
Ankara

Dos morts en un atemptat suïcida a l'ambaixada dels Estats Units a Ankara

Una explosió davant l'ambaixada dels Estats Units a Ankara, Turquia, ha provocat almenys dos morts i diversos ferits. El primer ministre turc ha confirmat que és un atemptat suïcida. Recep Tayip Erdogan demana un esforç global per combatre els terroristes.

RedaccióActualitzat
L'explosió davant l'ambaixada dels Estats Units a Ankara, a Turquia, ha causat dos morts. El primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, ha confirmat l'origen suïcida de l'atac d'aquest divendres al migdia a la seu diplomàtica. El cap del govern turc també ha fet una crida a un esforç global per combatre els elements terroristes.

L'atemptat suïcida ha provocat la mort d'un agent turc del personal de seguretat de l'ambaixada i el kamikaze que ha fet l'acció. Una dona que es trobava a l'ambaixada per fer unes gestions ha resultat ferida.

L'explosió ha estat en una entrada lateral del recinte diplomàtic, ubicat en una zona que també acull altres legacions diplomàtiques.

El diari "Hurriyet" ha informat que el terrorista estava passant pel control de seguretat quan hi ha hagut l'explosió. Immediatament, la policia ha pres mesures de seguretat en previsió d'un segon atemptat, segons el rotatiu turc. En el moment de l'atac no funcionaven les càmeres de seguretat a causa d'un curtcircuit.

Fins ara cap grup s'ha atribuït l'acció. En els últims anys, Turquia ha estat objecte de diferents atemptats perpetrats per islamistes radicals, grups d'extrema esquerra i ultradreta, i separatistes del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK).













Anar al contingut