Els bombers no veuen segur l'edifici de Granollers per passar-hi la nit
Els bombers no veuen segur l'edifici de Granollers per passar-hi la nit

Dos morts en dos incendis en pisos de Sabadell i Granollers

A Girona hi ha un ferit amb cremades greus a causa d'un l'incendi en un local

RedaccióActualitzat

Dues persones han mort aquest dia de Nadal en dos incendis a casa seva. A Granollers, una persona ha mort i dues més han resultat ferides per un foc a la sisena planta d'un edifici del carrer Mas Gili. A Sabadell, una segona persona ha mort en un altre incendi d'habitatge al carrer Concha Espina.

Els Bombers de la Generalitat han rebut l'alerta del foc de Granollers cap a dos quarts de set de la tarda. Un incendi cremava un pis de la sisena planta d'un edifici de vuit pisos al carrer Mas Gili del municipi.

El foc, amb molta força, s'ha propagat per la façana i els Bombers han hagut de començar a apagar-lo des de l'exterior. Fins al lloc s'han activat 15 dotacions.

De l'interior del pis s'han pogut evacuar dues persones, que han estat traslladades a l'hospital. A dins, però, hi havia una tercera persona, amb mobilitat reduïda, que no ha pogut sortir. La intensitat de les flames i l'alta temperatura ha impedit l'accés a l'interior.
 

Persones evacuades a l'exterior de l'edifici de Granollers on hi ha hagut l'incendi
Persones evacuades a l'exterior de l'edifici de Granollers on hi ha hagut l'incendi

Quan faltaven deu minuts per les vuit el foc ja s'ha donat per controlat i 40 minuts després per apagat. Un cop els bombers han entrat al pis, hi han trobat el cos sense vida d'una persona a l'interior d'una de les habitacions.

L'Ajuntament de Granollers ha habilitat un centre cívic proper on s'ha acollit algun dels veïns que s'han evacuat. Totes les persones que viuen a l'edifici hauran de passar la nit fora per què els Bombers encara no poden garantir que l'edifici sigui segur.

En el dispositiu d'emergència s'han activat 8 ambulàncies del SEM que han traslladat a l'hospital de Granollers els fos ferits i han fet dues atencions al lloc. També s'hi han desplaçat efectius de la Policia Local i del cos dels Mossos d'Esquadra, que s'han fet càrrec de la investigació.
 

 


Un mort a Sabadell

A les 20.11 els Bombers han rebut un altre avís per un incendi. Un foc en un edifici de cinc plantes del carrer Concha Espina de Sabadell. El foc ha afectat un dels pisos de la planta baixa i ha cremat un sofà del menjador. Quan els bombers han accedit a l'interior del pis, hi han trobat una persona morta.

Al lloc, han treballat cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat, que han donat el foc per controlat en poc més de 10 minuts. També han treballat efectius dels Mossos d'Esquadra, els quals s'han fet càrrec de les diligències judicials.

També s'han desplaçat fins al lloc dels fets tres ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).


Un ferit greu en l'incendi d'un local a Girona

D'altra banda, una persona ha resultat ferida amb cremades de gravetat en l'incendi d'un local situat en la part posterior d'un bloc de pisos de la plaça Grup Germans Sabat de Girona. La víctima ha estat evacuada en helicòpter a l'Hospital Vall d'Hebron.

Es tracta d'un home de 29 anys. S'investiguen les causes del foc, que s'hauria originat en el local on vivia l'home amb molt material acumulat.

Els Bombers van rebre l'avís el dia de Nadal a la nit. A l'arribada dels efectius, cinc dotacions, van trobar la víctima a l'exterior, a la plaça. Va ser atès pel Sistema d'Emergències Mèdiques i evacuat després.

Incendi a Girona
A Girona, han evacuat una quinzena de veïns i hi ha un ferit greu

A l'interior del local, d'uns 50 metres quadrats, hi havia molt material que es va anar retirant a l'exterior per facilitar l'extinció. El foc va quedar controlat a quarts d'onze de la nit. Els locals del costat no van quedar afectats i es van ventilar i revisar els pisos, ja que l'escala havia quedat afectada pel fum.

Poc després de les 23.00, una quinzena de veïns que havien estat evacuats van poder tornar als seus domicilis. Els Bombers van inspeccionar els pisos dels sis veïns que s'havien confinat a l'interior dels seus habitatges. A més dels Bombers, es van desplaçar al lloc dotacions dels Mossos i de Policia Local, així com 5 ambulàncies del SEM.


Un ferit lleu per l'explosió d'una estufa exterior a Sitges

Una persona ha resultat ferida lleu aquest migdia per la deflagració d'una estufa exterior a la planta baixa d'un local de tres plantes al carrer Balbins de Sitges, al Garraf. Segons informen els Bombers, els fets han passat lloc cap a dos quarts de dues i la persona ha estat evacuada a un centre sanitari pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut