Barcelona

Dos mil metges signen un manifest contra la "degradació" de la sanitat catalana

Prop de 2.000 metges de la xarxa d'hospitals de l'Institut Català de la Salut han signat un manifest contra la "degradació" de la sanitat pública, després de l'anunci de mesures contra la reducció del dèficit sanitari. Així, la iniciativa, subscrita per professionals que pertanyen als vuit grans hospitals de la xarxa pública de salut, ha estat plantejada com una "protesta generalitzada" contra les retallades anunciades, amb l'objectiu que no perjudiquin la qualitat assistencial.

Actualitzat
Tal com ha explicat una de les promotores de la iniciativa, la radiòloga Rosa Boyé, els impulsors del Manifest contra la Degradació de la Sanitat tenen previst entregar el proper dimarts el text a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, per tal de traslladar a la cambra la preocupació del col·lectiu.

Tot i que Boyé és la presidenta de l'àrea d'Hospitals del sindicat Metges de Catalunya, ha volgut desvincular la iniciativa de l'organització que presideix, ja que, com ha explicat, aquesta és una reivindicació "generalitzada" i inclusiva.

Un "pas enrere"

"Ja fa molt de temps que s'apliquen mesures d'estalvi i les plantilles van molt justes", ha dit Boyé, que considera que, amb l'objectiu de fer més sostenible el sistema, s'està donant un "pas enrere", sense tenir en compte que es poden perdre "40 anys d'avenços".

Per sobre de tot, el manifest reivindica una "planificació intel·ligent i no electoralista" dels recursos de la sanitat, focalitzada en una "purga" de burocràcia i alts càrrecs.

Finalment, Boyé no s'ha oposat a la unificació de serveis hospitalaris plantejada pel conseller de Salut, Boi Ruiz, si es du a terme sense escatimar mitjans. No obstant això, sí que ha carregat contra la gran inversió en recursos sanitaris efectuada, darrerament, a l'àrea del Baix Llobregat.


Anar al contingut