Dos mossos custodien la sucursal de Bàscara (ACN)
Dos mossos custodien la sucursal de Bàscara (ACN)
Bàscara

Dos lladres assalten a punta de pistola la sucursal de "la Caixa" a Bàscara

Els dos delinqüents han retingut el personal de l'entitat i també dos clients fins que la caixa forta s'ha obert, han agafat els diners i han fugit del lloc amb un cotxe

Actualitzat

ACN Bàscara.-Dos lladres armats amb una pistola han assaltat aquesta tarda la sucursal de " la Caixa" a Bàscara (Alt Empordà). Els dos homes, un dels quals anava amb la cara descoberta i l'altre la duia tapada, han amenaçat un dels treballadors i l'han obligat a obrir la caixa forta. Per seguretat, aquest tipus de caixa forta té un mecanisme d'obertura retardada. Els dos delinqüents han retingut el personal de l'entitat i també dos clients que en aquell moment eren a l'oficina. Quan, finalment, la caixa forta s'ha obert, han agafat els diners i han fugit del lloc amb un cotxe. Els Mossos d'Esquadra han muntat un fort dispositiu policial a les carreteres del voltant per enxampar els sospitosos. Aquesta entitat ja va patir un assalt similar el setembre de l'any passat.

Els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís de l'assalt quan passaven pocs minuts de dos quarts de dues de la tarda. Dos homes han entrat a la sucursal de "la Caixa", que està situada a peu de l'N-II a Bàscara. Un dels assaltants anava amb la cara tapada i l'altre, en canvi, ha actuat a cara descoberta. Segons alguns testimonis, entre ells parlaven en castellà. Un dels assaltants ha amenaçat un dels treballadors amb una pistola i l'ha obligat a obrir la caixa forta. Aquest tipus de dispositius estan programats per obrir-se de manera retardada com a mesura de seguretat en casos de robatori. Els lladres, però, han optat per esperar-se i han retingut dins l'entitat tot el personal i també els dos clients. Tot i això, ningú ha patit cap tipus de lesions. Un cop s'ha obert la caixa forta, els dos delinqüents han agafat els diners i han fugit del lloc dels fets en cotxe. Els Mossos d'Esquadra han organitzat un important dispositiu de seguretat a la zona i estan fent controls a les carreteres properes. També hauran de revisar les gravacions de les càmeres de seguretat per buscar més dades que ajudin a identificar els sospitosos.

Dos robatoris en poc més d'un any

Aquesta mateixa oficina ja va patir un assalt similar el 22 de setembre del 2015. En aquella ocasió, els lladres van entrar també mentre l'entitat era oberta i van encanonar la directora de l'oficina amb una pistola. Com a botí es van endur diners que van arreplegar de sobre les taules (no es van esperar que s'obrís la caixa forta) i també la bossa de mà d'una clienta que estava dins la sucursal. Els atracadors van fugir amb un cotxe que, poca estona després, els Mossos van trobar calcinat a l'alçada de Vilademuls.

Anar al contingut