Un dels nens que han passat 26 dies perduts a la selva, dins d'una ambulància
Un dels nens que han passat 26 dies perduts a la selva, dins d'una ambulància

Dos germans de 6 i 8 anys sobreviuen 26 dies a l'Amazònia amb fruites i aigua de pluja

Els dos infants van sortir de la reserva indígena del Brasil on viuen el 18 de febrer i han estat rescatats amb un quadre de desnutrició

RedaccióActualitzat

Glauco i Gleison Ferreira, de 6 i 8 anys, es van perdre el 18 de febrer passat, quan van sortir de la reserva indígena on viuen amb la família, al municipi brasiler de Manicoré, per caçar ocells.

26 dies més tard, els han trobat amb clars signes de desnutrició i deshidratació i plens de picades d'insectes. "Pobrets, ni es podien moure", ha dit el pare dels nois, Claudio Ferreira, en declaracions citades pel portal Amazonia Real.

Durant gairebé quatre setmanes, han sobreviscut només menjant algunes fruites de la selva de l'Amazònia i bevent aigua de la pluja.

Després que no tornessin el dia que van anar a caçar ocells, els pares en van denunciar la desaparició a la policia. Diversos operatius per trobar els dos germans han fracassat al llarg dels 26 dies que han estat perduts.

Unes 260 persones han participat en la recerca dels nens, entre bombers, policies, agents de la Fundació Nacional Indígena i persones de la comunitat indígena.

La zona on els van trobar és plena de serps, jaguars i altres animals salvatges. El mes de març està considerat el ple hivern de la regió amazònica, és a dir, el moment de l'any en què hi ha més pluges.

Treballadors sanitaris pugen a una ambulància un dels infants rescatats a l'Amazònia
Treballadors sanitaris pugen a una ambulància un dels infants rescatats a l'Amazònia

"El telèfon mòbil de la selva"

Un agricultor indígena els ha trobat a sis quilòmetres de casa, esperant ajuda. A causa de la desnutrició, feia quatre dies que no es movien del mateix lloc, segons l'agència argentina Telam.

L'agricultor, Manoel Vilkem, va fer servir el que es coneix com a "telèfon mòbil de la selva": la "cacetada". Consisteix a donar cops continus en alguns tipus d'arbres, de manera que una persona que és a prop detecti que hi ha algú caminant.

El nen de 8 anys, Gleison, va sentir els cops i, sense poder moure's per la deshidratació, va posar-se a cridar: "Ajuda, ajuda, vinguin a buscar-nos".

En cadira de rodes, perquè pràcticament no podien moure's, els van traslladar a l'Hospital Regional de Manicoré, on van administrar-los sèrum per hidratar-los abans que poguessin ingerir aliments sòlids.

 

ARXIVAT A:
BrasilAmazònia
Anar al contingut