Barcelona

Dos funcionaris de l'Ajuntament de Barcelona podrien estar implicats en el "cas Saratoga"

La presumpta trama de corrupció policial al voltant dels prostíbuls de Castelldefels i Barcelona s'amplia ara amb més imputacions, vinculades a l'Ajuntament de la capital catalana. Els Mossos d'Esquadra han detingut un inspector tècnic del districte de l'Eixample i una secretària tècnica. Per al primer, el fiscal demana l'ingrés en presó provisional, i la jutge que instrueix el cas n'ha prorrogat la detenció mentre decideix si atén la petició. La funcionària ha quedat en llibertat amb càrrecs després d'haver declarat.

Actualitzat
Els Mossos d'Esquadra van detenir dilluns, per ordre de la titular del jutjat d'instrucció número 33 de Barcelona, un funcionari del consistori barceloní que s'encarregava d'atorgar les llicències d'activitats dels locals implicats en la presumpta trama dels prostíbuls de Castelldefels Saratoga i Riviera. Com que aquest funcionari va incórrer en algun tipus d'irregularitat, el fiscal ha demanat que ingressi en presó provisional, i ara la jutge rumia quina decisió hi adopta.

També hi ha una altra funcionària implicada en el cas, que no ha estat detinguda. Aquest dimarts al matí ha comparegut davant la jutge i l'ha deixada en llibertat amb càrrecs.

També ha declarat i ha quedat en llibertat amb càrrecs un enginyer acusat de suborn. El fiscal en demanava presó amb una fiança de 15.000 euros. També hi havia el propietari d'un local d'oci nocturn que abans funcionava com a bordell, relacionat amb un advocat acusat d'haver extorsionat els prostíbuls Saratoga i Riviera. Ara, la jutge investiga si els funcionaris imputats van actuar en benefici d'aquest local d'oci nocturn a Barcelona.

Tot plegat, en una setmana en què la jutge pren declaració tant als propietaris com als treballadors dels prostíbuls en qualitat de testimonis. Aquestes dues detencions s'afegeixen a les catorze persones que ja estaven imputades en el cas. Es tracta de sis comandaments i excomandaments de la Policia Nacional, tres advocats i cinc responsables dels bordells Riviera i Saratoga de Castelldefels, que estan clausurats durant un període de sis mesos per ordre judicial.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut